– El dissabte a les 12h acull la inauguració del programa ArtRes, una residència artística d’art contemporani

El reformat immoble que antany va acollir la Casa Abadia de Vilafamés estarà pròximament llest per al seu ús després de les obres de rehabilitació i adequació que s’han dut a terme els últims mesos. La inversió de més de 200.000 euros realitzada per la Diputació de Castelló, aprovada a principis del 2023, ha significat la recuperació d’aquest edifici enclavat en ple nucli històricoartístic. Demà divendres el consistori rep la confirmació de final d’obra que, després del corresponent vistiplau, suposa el final del procés.
Les obres sobre l’Abadia, que es trobava en desús, s’han concentrat en consolidar l’estructura, adequar els espais interiors, rehabilitar els elements protegits o de rellevància com l’escut heràldic i dotar de les instal·lacions necessàries per al seu ús. A més, el projecte ha permès unir la Casa Abadia amb el Palau del Batle, construcció que alberga el Museu d’Art Contemporani Vicent Aguilera Cerni (MACVAC). Les noves dependències s’adhereixen a les existents de l’entitat museística per a ampliar la seva capacitat.

– El dissabte, primer acte oficial

La Casa Abadia acollirà el seu primer acte oficial amb la seva restaurada imatge el dissabte 18 a les 12h. S’inaugura el programa ArtRes, una residència artística d’art contemporani en la qual els artistes DimaslA (Diana Lozano i Álvaro Jaén), Javier Palacios, Lucas de la Rubia i Iris Verge Ferrer presenten els seus recents treballs relacionats amb l’entorn del municipi, on han residit els últims mesos. Aquest projecte està organitzat i coproduït pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana a través del programa de residències Cultura Resident GVA Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, Diputació de Castelló i Co-net Art, i està codirigit per Carlos Sebastia i Agustin Serisuelo. Compta amb la col·laboració del MACVAC, Ajuntament de Vilafamés, la casa rural local L’arc Trobat i Marte Fira d’Art Contemporani de Castelló.