Aquest últim cap de setmana de gener es disputa la Copa del Rei d’hockei línia a Las Palmas de Gran Canaria, un dels esdeveniments clau d’aquest esport on només poden competir els 6 millors clubs de l’any. Entre aquests es troba enguany la plantilla del Hockey Club Castellón, club pioner d’aquest esport a Castelló, i que té en les seues files a dos joves germans i veïns de Vilafamés: Isaac i Nicolàs Garcia Edo.

De fet, els germans Garcia són dos peces clau de l’expedició castellonenca cap a les Illes Canàries. Isaac, el germà major de 21 anys, capitaneja l’equip tots els caps de setmana i exerceix el seu paper de líder a cada partit. Tant mateix, serveix d’exemple per al seu germà Nicolàs, una jove estrella que no ha parat de créixer i que està protagonitzant una temporada d’ensomni, considerant que amb 18 anys competeix en la màxima categoria nacional.

Font: Hockey Club Castellón.

«Estem molt orgullosos de formar part d’un dels 6 millors equips de l’any», diu Isaac Garcia, admeten que «serà un torneig complicat perquè cada partit és vital i els rivals molt forts». No obstant això, des del Hockey Club Castellón tenen les ambicions clares i les il·lusions intactes: «Volem guanyar la nostra primera Copa del Rey», afirma Isaac, el major dels Garcia, qui afronta una nova experiència més en aquesta competició.

Els dos germans han estat contínuament seleccionats per defendre els colors del combinat nacional. Isaac ha format part de diverses convocatòries júnior de la selecció espanyola, i ha aconseguit una medalla de plata al Mundial de Xina del 2017 i un bronze al d’Itàlia del 2018. Un palmarés a què Nicolàs va sumar un nou bronze al Mundial del 2019 celebrat a Barcelona, sent també una peça important per aconseguir tan destacada fita de l’equip nacional.

Aquesta classificació és un triomf tant per a ells com per al club que representen. «La pandèmia ens va deixar amb un final de temporada atípic», declara Estefania Edo, mare dels dos germans i que forma part de la junta directiva del club. Ella és delegada del primer equip, secretària tècnica, delegada COVID-19 del club… és a dir, una multi usos al servei del club. «Hem estat molt prop de guanyar la Copa algunes edicions anteriors, però sempre se’ns ha resistit», es lamenta Edo. Tot i això, les esperances en els seus fills segueixen intactes, de qui diu que «són molt diferents l’un de l’altre. Isaac té l’instint del gol, i Nicolàs fa jugar a tot l’equip».