juego lucky jet
agropacifico.mx

Vilafamés llança una renovada web turística per a promoure els atractius locals

– Està dissenyada per al visitant nacional i internacional

– www.vilafamesturisme.com

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vilafamés ha activat una nova pàgina web turística enfocada a promocionar i potenciar el producte turístic que ofereix el municipi, considerat com Un dels Pobles Més Bonics d’Espanya. Els milers de visitants que arriben al poble de la Plana Alta tenen al seu abast un renovat espai on està cohesionada tota l’oferta cultural, gastronòmica, social i esportiva, amb informació detallada sobre el municipi i tots els serveis municipals que funcionen.

El portal www.vilafamesturisme.com naix amb l’objectiu d’aglutinar més fàcilment tots aquells trets característics de Vilafamés que poden ser útils per al visitant. D’aquesta forma, s’han integrat importants aspectes com cases rurals, hotels i zones de campers habilitades en el municipi així com l’oferta gastronòmica variada que es pot consumir en el municipi. També inclou informació sobre especials esdeveniments del calendari anual com la Fira 1900, el Festival de Cinema Internacional de Vilafamés (FIV), les Festes Patronals d’agost o l’actualitat del Museu d’Art Contemporani Vicent Aguilera Cerni (MACVAC).

El nou portal digital de Vilafamés és l’última novetat en l’estratègia turística consistorial. S’enfoca directament a l’atracció d’un turisme de qualitat, basat a potenciar el municipi com una capital cultural en l’arc mediterrani i aconseguir desestacionalitzar l’arribada de visitants, proveint al visitant d’un espai de fàcil connexió on es descriuen atractius com el poblat ibèric Racó de Rata, el Camp d’Aviació 442 de la Guerra Civil, les variades rutes ecoturístiques repartides pel terme municipal o la nova Ruta dels Artistes llançada aquest mateix estiu i relacionada directament amb la fundació del MACVAC.

Les possibilitats esportives que ofereix l’entorn també estan descrites, com que el municipi forma part de la Xarxa Estatal d’Instal·lacions Permanents de Trail Running. Un projecte innovador de la Real Federació Espanyola d’Atletisme i Trail Running Center, que conjuga l’esport amb el turisme i la gastronomia en nuclis rurals i muntanyosos. En el mateix sentit, també s’informa de la modalitat búlder d’escalada, ja que Vilafamés és una zona d’arenisques amb més de quinze zones de blocs de pedra roja característica de la localitat.

La pàgina web està dissenyada en català, castellà i anglés, dirigit a un públic nacional i internacional. A més, la web s’ha integrat amb un QR dins de la campanya de difusió turística instal·lada en les portes d’arribada de l’Aeroport de Castelló, orientada a la promoció del municipi de cara als visitants que aterren a la província de Castelló.

L’interessant entorn paisatgístic, el llegat del patrimoni cultural i històric, les arrels artístiques que van remodelar el municipi fa 50 anys o la rica gastronomia tradicional són algunes de les raons que fan de Vilafamés un municipi per visitar i gaudir.

Vilafamés mostra el seu potencial turístic a l’Aeroport de Castelló

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vilafamés ha instal·lat a l’Aeroport de Castelló un nou reclam turístic per a potenciar la imatge del municipi de cara al turisme nacional i internacional que aterra a la província de Castelló. D’aquesta manera, la proposta, dissenyada en anglés, està situada en la principal porta d’arribada a les instal·lacions aeroportuàries, una vegada ja haja aterrat l’avió.

Mitjançant aquesta nova fórmula s’aposta fermament pel caràcter turístic que posseeix el municipi i es posiciona com una de les capitals culturals del País Valencia. Basat en la valorada gastronmia dels establiments de restauració locals, el passat i present vinícola del territori, el fonament artístic del Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerní (MACVAC) de Vilafamés, les possibilitats esportives que ofereix l’entorn, el conjunt històricartístic denominat BIC o la consideració de ser Un dels Pobles Més Bonics d’Espanya. I tot, tal com resa el disseny, a tan sols 15 minuts de l’Aeroport de Castelló i a 20 de la capital provincial.

La Ruta dels Artistes de Vilafamés: un viatge al passat a través de l’art

– 10 vídeos analitzen la creació del MACVAC a partir d’artistes imprescindibles

L’Ajuntament de Vilafamés, en col·laboració amb el Museu d’Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni (MACVAC) de Vilafamés, publica la sèrie documental ‘Ruta dels Artistes’, una proposta cultural i turística el focus de la qual viatja cap als anys 70 del segle passat, quan la creació de l’entitat museística en 1972 va repercutir en la reconstrucció del municipi. Mitjançant 10 capítols i més d’una hora de metratge, cada episodi aborda la vida, obra i transcendència d’artistes que van adquirir casa en el municipi, van viure i van ajudar a desenvolupar el projecte que Aguilera Cerni va encapçalar.

Els protagonistes dels 10 capítols són: Vicent Aguilera Cerni, crític internacional i fundador del MACVAC; i els artistes Gabriel Cantalapiedra, Progreso, Nassio Bayarri, Uiso Alemany, Beatriz Guttmann, Hernàndez Mompó, Joaquim Michavila, Miranda d’Amico, Agustín de Celis, Teresa Eguibar i Lorenzo Frechilla. D’aquesta manera, la sèrie documental inclou entrevistes al matrimoni d’Amico-Celis, Uiso Alemany o Nassio Bayarri, mort a inicis del 2023. Juntament amb aquests testimoniatges directes, més de 30 personalitats directament relacionades amb els artistes aporten tant la seua visió i perspectiva artística com a social i cultural per les repercussions positives que van derivar per a Vilafamés i el seu entorn arquitectònic.
El projecte engloba també la instal·lació de marcs QR en les façanes de les cases on van viure els artistes. D’aquesta manera, visitants podran fer una visita guiada per Vilafamés amb cada vídeo com a suport per a entendre les personalitats que van viure en Vilafamés. Els panells QR ja estan col·locats i repartits pel nucli antic del municipi.

Les peces documentals prenen una direcció en la qual subjau el reconeixement per una experiència artística única en l’estat espanyol. Es tracten fets clau com les I Jornades Internacionals de Crítics d’Art, organitzades a Vilafamés i Benicàssim a principis dels anys 80; la creació del col·legi ‘Rinconet’, una experiència pionera a Espanya en el tracte educatiu i cognitiu de persones amb diversitat funcional; les primeres exposicions a l’aire lliure a mitjan anys 70, en un Vilafamés primordialment agrícola; o la creació d’una acadèmia d’art a la qual van acudir, en les seues primeres fases educatives, alguns joves de la localitat.

L’arribada d’Aguilera Cerni i el seguici d’artistes i personalitats culturals que van confiar en el seu projecte es va traduir en un efecte directe de reconstrucció i revalorització del nucli antic del municipi. Un vincle directe entre poble i museu. Entre veïnat i artistes vinguts de tota Espanya, consagrats davant la crítica nacional molts d’ells. Vilafamés començava a convertir-se en el que és hui dia: un referent de l’avantguarda artística espanyola, a través d’una fórmula inèdita en la qual els artistes van formar part del MACVAC i van crear una experiència de vida al seu voltant.

La Ruta dels Artistes està enterament disponible en el canal de YouTube del MACVAC: https://www.youtube.com/playlist?list=PLN144vWJoHEz-9aExboYKPtz7Xyu1-3Fq

La idea original de la sèrie documental Ruta dels Artistes de Vilafamés ha sigut produïda en col·laboració amb Mira el Pardalet, baix la direcció i guionització d’Àlex Falomir i Vito Palanques i el treball d’Andreu Rubert com a operador de càmera.

Vilafamés ja té cartell de les Festes Patronals

– Es celebraran del 9 al 18 d’agost

L’artista Rubén Alesandro Lucas Garcia ha sigut el vencedor del concurs organitzat per l’Ajuntament de Vilafamés per a seleccionar el cartell que il·lustra les Festes Patronals del 2024. Amb tres siluetes característiques del poble i la figura d’un bou i decoració musical, l’autor ha plasmat el caràcter d’uns dies de festa, cultura, folklore, germanor, molta música i diversió. Del 9 al 18 d’agost es celebraran les Festes Patronals, amb actes populars que no faltaran com la mascletà que començarà les Festes, la Seranata al Bou, la Nit de Disfresses, les vesprades taurines, les activitats per a xiquets i xiquetes o el Castell de focs artificials per posar el punt final a la setmana gran del municipi de la Plana Alta.

El cinema arrasa Vilafamés amb la inauguració massiva del FIV

– Avui s’emetran 6 nous curtmetratges a partir de les 22h

El Festival de Cinema Internacional de Vilafamés (FIV) va celebrar ahir a la nit la seua jornada inaugural. Prop de 150 persones van ocupar els seients col·locats a la Plaça la Font per gaudir de 7 curtmetratges. Aquesta tercera edició del certamen fílmic projectarà públicament 33 pel·lícules al llarg d’aquesta setmana, les quals formen part de la Secció Oficial del FIV. Així, aquesta nit s’emetran 6 nous curtmetratges a partir de les 22h. Es tracta de l’edició més igualitària de totes: un 40% dels treballs seleccionats estan dirigits per dones.

La jornada inaugural va estar marcada per la varietat de curts projectats. ‘Sofia’, obra castellonenca d’Ibán Asensio, va encetar el certamen amb la presència del mateix director en la projecció, qui va oferir un xicotet discurs davant del centenar d’assistents. Tot seguit, el públic va experimentar l’humor, la tensió, la por o la denuncia contra la violència masclista. Amb cares conegudes com a Miriam Díaz-Aroca, protagonista absoluta del FIV 2024 amb el premi Magnanimvs, atorgat a l’actriu i presentadora de televisió per la carrera, trajectòria i llegat artístic per al cinema i la cultura espanyola. L’actriu assistirà el dissabte 29 a la gala de cloenda de la tercera edició del FIV, que es celebrarà a la Plaça la Font a les 22.30h

Els 33 curtmetratges de la secció oficial competeixen en diferents categories: Millor Curtmetratge, Millor Curtmetratge Provincial, Millor Actriu i Millor Actor, així com el premi del Públic que emetrà el seu veredicte al llarg de tota la setmana a Vilafamés. Com a novetat, enguany s’entregarà el Premi Contra la Violència Masclista, creat per mediació de la regidoria d’Igualtat del municipi.

– Consolidació internacional

Per tercer any consecutiu s’ha batut el rècord de films rebuts: enguany han sigut 1170 per a una selecció de 33 candidates a emportar-se la glòria en les diferents categories que es premien. Un total de 430 minuts de projeccions. La gala de premis se celebrarà el dissabte 29 a les 22.30h en la mateixa Plaça la Font, espai cèntric clau en les festivitats del municipi. Entre els curtmetratges seleccionats es troben 3 pel·lícules internacionals i 4 provincials.

El FIV més igualitari arranca el dilluns amb les primeres projeccions públiques

– La gala de premis se celebrarà el dissabte 29 a les 22.30h en la Plaça la Font de Vilafamés

– La regidoria d’Igualtat promociona el premi contra la Violència Masclista

El Festival Internacional de Cinema de Vilafamés comença la seua tercera edició dilluns que ve amb els primers set curtmetratges que es projectaran públicament. Al llarg de la setmana seran 33 els curts que s’exhibiran, els quals formen part de la Secció Oficial del FIV. Es tracta de l’edició del festival de cinema més igualitària de totes: un 40% dels treballs seleccionats estan dirigits per dones.

Així doncs, el concurs fílmic s’ha consolidat en el panorama internacional. Any rere any es bat el propi rècord de films rebuts: enguany han sigut 1170 per a una selecció de 33. De dilluns a divendres es projectaran en la Plaça la Font de Vilafamés, a partir de les 22h, les candidates a emportar-se la glòria en les diferents categories que es premien. Un total de 430 minuts de projeccions. La gala de premis se celebrarà el dissabte 29 a les 22.30h en la mateixa Plaça la Font, espai cèntric clau en les festivitats del municipi.

Actors i actrius de talla nacional com Enric Auquer, Ana Fernández, Luis Bermejo, Míriam Díaz-Aroca, Jesús Olmedo, Fele Martínez, Willy Toledo o Salva Reina apareixen decisivament en la trama d’alguns curtmetratges que es podran veure durant la setmana vinent a Vilafamés. Tal com en anys anteriors, alguns artistes visitaran Vilafamés durant el pròxim cap de setmana.

La popular actriu i presentadora de televisió Míriam Díaz-Aroca rebrà el premi Magnanimvs com a reconeixement a la seua extraordinària trajectòria fílmica i artística, recollint el testimoni de Luisa Gavasa i Rosario Pardo, en 2023 i 2022 respectivament. Així, moltes empreses i entitats locals s’han involucrat potenciant els premis dedicats. El programa turístic ‘Vilafamés, la mirada interior’, la Caixa Rural Vilafamés, les ceràmiques Colorobbia i New Tiles, el MACVAC, la regidoria d’Igualtat de Vilafamés o el propi Magnanimvs patrocinen les distincions que s’atorgaran el dissabte 29.

Entre els curtmetratges seleccionats es troben 3 pel·lícules internacionals i 4 provincials, que lluitaran pel premi a Millor Curtmetratge Provincial. En el capítol de premis també s’entregaran Millor Curtmetratge, Millor Actriu i Millor Actor, així com el premi del Públic que emetrà el seu veredicte al llarg de tota la setmana a Vilafamés. Com a novetat, enguany s’entregarà el Premi Contra la Violència Masclista, creat per mediació de la regidoria d’Igualtat del municipi..

Vilafamés commemora el mes de l’Orgull

– S’ha penjat una bandera a la façana del consistori i s’ha pintat un banc amb els seus colors

– El divendres 21 es celebra la I Festa de l’Orgull de Vilafamés

A Vilafamés es commemora i celebra el mes de l’Orgull LGTBIQ+. Un mes de juny on, com defensa l’alcaldessa Ana Andrada, “reivindiquem i emparem que cadascú puga viure en plena llibertat, amb garanties per expressar-nos i ser com vulguem. L’Orgull és un crit de llibertat al qual des de Vilafamés ens sumem per deixar enrere violència i pors i construir un futur amb igualtat i respecte cap a totes les orientacions sexuals i identitats de gènere”.

En la façana de l’Ajuntament de Vilafamés s’ha penjat una bandera per recordar aquest mes. D’igual manera, a la plaça de l’Ajuntament s’ha col·locat un banc amb els colors de la bandera LGBTQIA+, representació del compromís de Vilafamés.

Per un altre costat, l’associació local Fem Orgull organitza, amb el suport consistorial, la I Festa de l’Orgull de la història del municipi. Serà el divendres 21 a la plaça Germanes Mas a partir de les 21.15h, quan es convoca a veïnat i visitants a gaudir d’un sopar de pa i porta. A les 22.30h es celebrarà el show drag de Kar-La Brutal, qui oficiarà un bingo musical com a prèvia a la disco-mòbil que tancarà la programació.

Vilafamés obri la piscina fins al setembre

Les instal·lacions de la piscina municipal de Vilafamés obriran el pròxim dissabte 15 de juny. El municipi de la Plana Alta inicia la temporada estival amb l’obertura d’aquest servei essencial durant les vacances de xiquets, xiquetes i veïnat en general. Les portes romandran obertes fins a l’1 de setembre, en horari d’11h a 15h i de 16h a 20h de dilluns a diumenge. Una opció d’oci i esport a l’abast de veïns, veïnes i visitants.

Es podrà accedir amb tres tarifes, amb preus reduïts per a xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys. Pel que fa a l’entrada diària, l’adulta valdrà 3 euros i la infantil 1’50 euros. Els abonaments per a 10 dies estan valorats en 25 euros per a adults i 12’5 euros per als més menuts; mentre que el passe per a tot l’estiu serà de 40 euros i 20 euros respectivament. El pagament s’efectuarà directament a la cantina de les instal·lacions.

La popular actriu i presentadora Miriam Díaz-Aroca rebrà el Premi Magnanimvs 2024 en el FIV Vilafamés

– La intèrpret recollirà el premi en persona durant la gala que se celebrarà la nit del dissabte 29 de juny

Vilafamés tornarà a estendre la catifa roja per a rebre a una de les intèrprets més volgudes d’aquest país. La popular Míriam Díaz-Aroca acudirà a la localitat castellonenca per a recollir en persona el Premi Magnanimvs 2024, que reconeix la seua implicació i el seu compromís amb el món del curtmetratge. El premi li serà entregat durant la gala de clausura de la tercera edició del Festival Internacional de Cinema de Vilafamés, en la nit del dissabte 29 de juny.

Però no quedarà tot ací, ja que la mateixa Díaz-Aroca interpreta un dels curtmetratges que es projectaran dins de la Secció Oficial d’aquesta edició. Es tracta del curt “La pura realidad”, dirigit per Joaquín Gómez, i podrà veure’s dins de la sessió inaugural del dilluns 24 de juny. Recordar que tant les projeccions diàries com la gala seran a l’aire lliure i d’accés totalment gratuït.

Miriam Díaz-Aroca ha anat sumant, al llarg de la seua extensa carrera, innombrables aparicions en diferents sèries i programes televisius, a més de comptar amb un nodrit currículum com a actriu de cinema, encara que sense cap dubte la seua consagració com a actriu li arribaria amb el personatge de Clara en l’oscaritzada Belle Epoque (1992), dirigida per Fernando Trueba.

Malgrat tot, Miriam no ha deixat mai de costat el món del curtmetratge, al qual ha anat i ha tornat en diferents facetes de la seua vida. Per aquest compromís és pel que rebrà aquest guardó en la tercera edició del FIV Vilafamés i s’unirà al selecte grup de persones a les quals se’l reconeix la seua trajectòria a través del FIV Vilafamés, com han sigut Rosario Pardo en 2022 i Luisa Gavasa en 2023.

El futur del ciclisme BTT valencià competeix a Vilafamés

El pinar de l’Estepar de Vilafamés va acollir el diumenge el II Trofeu Cudol Roig, pertanyent a les competicions Escoles de Ciclisme BTT organitzades per la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana. Al llarg de tot el matí es van succeir les diferents curses, separades per categories i amb diferències entre uns circuits més especialitzats per aptituds físiques.

Al voltant de 100 xiquets i xiquetes van pedalejar a Vilafamés. El Club Ciclista Cudol Roig, amb més de 25 anys de trajectòria, és el segon any que prepara aquest esdeveniment amb el qual es promou la pràctica d’aquest esport que cada vegada guanya més adeptes. De fet, en territori local es tracta d’una modalitat molt practicada, ja que el club ciclista també organitza la Marxa BTT, amb 25 edicions celebrades. Així doncs, les persones assistents van poder admirar els noms que sonaran amb força durant els pròxims anys en el ciclisme valencià.

L’Ajuntament de Vilafamés felicita al Club Ciclista Cudol Roig per la coordinació i organització d’aquest esdeveniment esportiu.

– Volta a Castelló

La modalitat BTT va atraure les mirades el diumenge al matí, però hi ha hagut més ciclisme professional durant la setmana. La Volta a Castelló finalitzava a la cèntrica Plaça la Font de Vilafamés la seua primera etapa, que començava en Almassora i pujava fins a l’Alt Maestrat. El ciclista Hugo de la Calle ha vençut en aquesta nova edició que consolida a Vilafamés com un escenari esportiu i ciclista de primer nivell durant tot l’any.