El Camp d’Aviació de Vilafamés, protagonista de una jornada a València

El Camp d’Aviació de Vilafamés serà el protagonista del cicle ‘Conferencias 2019’ que organitza la Fundación Aérea de la Comunitat Valenciana i que tindrà lloc demà al saló d’actes del Museu Històric Militar de València. Baix el títol “El Aeròdrom de Vilafamés com a recurs turístic”, els historiadors José Albelda, Blas Vicente i Carlos Mallench, responsables del projecte de recuperació de les instal·lacions, exposaran en què han consistit els treballs que es van realitzar i la seua posada en valor com a recurs històric i turístic.

(més…)

L’Ajuntament inverteix més de 220.000 euros en la millora de la imatge del polígon industrial

L’Ajuntament de Vilafamés ha finalitzat les obres de millora que s’han portat a terme al polígon industrial amb l’objectiu d’adaptar-lo als nous objectius estratègics europeus i autonòmics de foment de la inversió industrial. En concret, s’han realitzat treballs d’adequació de les zones verdes i el paviment, a més d’implantar la senyalització viària que ajudarà a incrementar la seguretat del trànsit i per als vianants.

(més…)

Vilafamés es prepara per a les festes de Sant Miquel

Vilafamés prepara la celebració de les tradicionals festes de Sant Miquel, que tenen lloc el quart diumenge de quaresma. Serà el pròxim dijous dia 28 de març, amb el muntatge de cadafals, quan s’inicíen aquests festejos en els quals es venera al patró de la localitat. Les activitats es portaran a terme durant tot el cap de setmana i començaran el divendres a la nit amb l’embolada d’un bou i l’espectacle de la discomòbil ‘The End’, que comptarà amb la col·laboració dels ‘Quintos’.

(més…)

Teatre, cine i exposicions en les jornades feministes de Vilafamés

Les IV Jornades de les Dones de Vilafamés, celebrades aquest cap de setmana amb motiu del Dia Internacional de la Dona, s’han tancat amb una exposició fotogràfica i una representació teatral. El Museu d’Art Contemporani de Vilafamés ha presentat l’exposició de fotos “Artefactos” de Leticia Reig, comissionada per Juncal Caballero i amb el suport de l’Institut d’Estudis Feministes de l’UJI, amb un estil pictoriscista barroc i una molt cuidada posada en escena de personatges infantils. El punt i final a les activitats l’ha posat La peça teatral “Entre las Piernas” de Moskitas Muertas, una representació atrevida, transgressora i molt divertida per als espectadors.

(més…)

La Universitat de València inaugura una exposició amb obres del Museu de Vilafamés

Amb el títol “Lluny del cànon. Vint-i-tres obres del Museu de Vilafamés”, s’ha inaugurat al centre de cultura La Nau de la Universitat de València una exposició col·lectiva amb obres de gran format del museu vilafamesí. Aquesta mostra és una oportunitat per visibilitzar una part del valuós i variat fons artístic de la pinacoteca i una bona ocasió per contemplar algunes peces que mai han eixit de l’espai artístic del Palau del Batle de Vilafamés. En la mostra estan representats artistes com Manolo Boix, Alberto Sánchez, Elena Asins, Eusebio Sempere o José Beas i que estaran exposades fins al 5 de maig.

(més…)

Els mestres de Vilafamés es reuneixen amb el conseller Marzà

Els mestres del CEIP Sant Miquel, l’alcalde de Vilafamés, Abel Ibáñez i els regidors d’Urbanisme, Sergi Trilles, i d’Educació, Pablo Juan Verdoy, es van reunir amb conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzà, per a mostrar-li les diferents accions que s’han portat a terme al centre educatiu durant els últims quatre anys. Durant la visita al col·legi, el conseller va comprovar de primera mà la transformació del centre, que l’ha convertit en una escola més còmoda i atractiva per a alumnes, mestres, pares i mares.

(més…)

Vicent Marzà destaca l’aposta de la Generalitat per la recuperació del patrimoni històric de Vilafamés

l conseller d’Educació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, ha participat en la inauguració de les II Jornades sobre el Patrimoni que ha tingut lloc a Vilafamés i que versen sobre la riquesa arqueològica existent al terme de la localitat. Marzà ha destacat durant la seua intervenció l’aposta decidida que està portant a terme la Conselleria de Cultura per la recuperació del patrimoni històric de Vilafamés i també dels valencians i valencianes.

(més…)

La riquesa arqueològica de Vilafamés, tema principal de les II Jornades sobre el Patrimoni

La riquesa arqueològica del terme municipal de Vilafamés serà el tema principal de les II Jornades de Patrimoni de Vilafamés que s’inauguren aquest divendres dia 22 i que s’allargaran fins al diumenge 24. El principal objectiu de la trobada és donar a conéixer a la societat el patrimoni arqueològic de la vila des d’una perspectiva actual, mostrar les accions que s’han portat a terme durant els últims anys i quins projectes es dissenyen per a convertir el patrimoni en un recurs didàctic i turístic.

(més…)