Las Jornadas Gastronómicas impulsan el sector turístico de Vilafamés

Miles de personas han visitado durante este fin de semana Vilafamés con el objetivo de disfrutar de las actividades de la XVI edición de las Jornadas Gastronómicas en las cuales comercios, productores y restaurantes han dado a conocer sus productos, y donde las demostraciones de cocina en directo han sido, un año más, protagonistas haciendo partícipes a los asistentes.

El concejal de turismo, Lluís Torlá, explica que la iniciativa ha sido un éxito y ha contado con una gran participación de turistas y visitantes, y además ha habido una alta calidad en las demostraciones de cocina en directo y en las catas que se han realizado. El edil quiere dar las gracias a todas las personas y colectivos que han colaborado para hacer posible este acontecimiento, que año tras año tiene una mayor repercusión.

Por su parte, el alcalde, Abel Ibáñez, señala que “la gran aceptación de estas jornadas son una muestra de la importancia turística que está logrando Vilafamés en los últimos años” y las considera “un atractivo que complementa el importante patrimonio que tiene la población”.

La última jornada ha tenido también una gran presencia de público que se ha acercado a degustar y comprar los productos de los comercios participantes y que han aprovechado para ver las diversas actividades previstas. Por la mañana, las Mesresses de Casa han realizado una demostración en directo de cómo se elabora el “Coc en molles”, uno de los productos típicos de la población, y que tanto vecinos y vecinas, como visitantes han podido degustar.

Durante las horas centrales del día, el paso de gente por la carpa instalada en la plaza de la Font, ha sido constante, de visitantes procedentes, sobre todo, de la Comunitat Valenciana, pero también extranjeros, de Francia o Brasil, corroborando el éxito de unas Jornadas ya consolidadas.

La última actividad de la XVI edición ha sido la cata de cerveza artesanal que ha realizado el gerente de Castelló Beer Factory, Jesús Troncho, quien ha explicado las características de las últimas creaciones de la empresa castellonense. Se tiene que decir que estas cervezas ‘made in Castelló’ se caracterizan para darle importancia al contenido de lúpulo y, según dicen, sus propietarios, “son cervezas con alma”

Les Jornades Gastronòmiques impulsen el sector turístic de Vilafamés

Milers de persones han visitat durant aquest cap de setmana Vilafamés amb l’objectiu de gaudir de les activitats de la XVI edició de les Jornades Gastronòmiques en les quals comerços, productors i restaurants han donat a conèixer els seus productes, i on les demostracions de cuina en directe han sigut, un any més, protagonistes fent partícips els assistents.

El regidor de turisme, Lluís Torlá, explica que la iniciativa ha sigut un èxit i ha comptat amb una gran participació de turistes i visitants, i a més ha hagut una alta qualitat en les demostracions de cuina en directe i en els tastos que s’han realitzat. L’edil vol donar les gràcies a totes les persones i col·lectius que han col·laborat en fer possible aquest esdeveniment, que any rere any té una major repercussió.

Per la seua part, l’alcalde, Abel Ibáñez, assenyala que “la gran acceptació d’aquestes jornades són una mostra de la importància turística que està assolint Vilafamés en els darrers anys” i les considera “un atractiu que complementa l’important patrimoni que té la població”.

La darrera jornada ha tingut també una gran presència de públic que s’ha apropat a degustar i comprar els productes dels comerços participants i que han aprofitat per a vore les diverses activitats previstes. Pel matí, les Mestresses de Casa han realitzat una demostració en directe de com s’elabora el “coc en molles” un dels productes típics de la població, i que tant veïns i veïnes, com visitants han pogut degustar.

Durant les hores centrals del dia, el pas de gent per la carpa instal·lada a la plaça de la Font, ha sigut constant, de visitants procedents, sobre tot, de la Comunitat Valenciana, però també estrangers, de França o Brasil, corroborant l’èxit d’unes Jornades ja consolidades.

La darrera activitat de la XVI edició ha sigut el tast de cervesa artesanal que ha realitzat el gerent de Castelló Beer Factory, Jesús Troncho, qui ha explicat les característiques de les darreres creacions de l’empresa castellonenca. S’ha de dir que aquestes cerveses ‘made in Castelló’ es caracteritzen per donar-li importància al contingut de llúpol i, segons diuen, els seus propietaris, “són cerveses amb ànima”.

L’olleta de Vilafamés sedueix els assistents a les jornades gastronòmiques

L’olleta de Vilafamés ha sigut la protagonista de la programació matinal de les Jornades Gastronòmiques que s’han représ avui dissabte. Les Mestresses de Casa han repartit més de tres-centes racions d’aquesta tradicional recepta que com cada any és un dels actes més esperats de la cita culinària. Només ha començat l’acte, s’ha creat una gran cua per a degustar una ració d’olleta, fet que demostra que la iniciativa s’ha convertit en un dels símbols de les Jornades.

(més…)

Vilafamés aprova un pressupost de quasi 3 milions d’euros

L’Ajuntament de Vilafamés ha aprovat un pressupost de quasi tres milions d’euros per a l’exercici de 2019, això suposa un increment del 30% respecte al d’enguany. Una pujada que es deu, segons assenyala el regidor d’Hisenda, Pablo Juan Verdoy, a l’augment de subvencions rebudes per part de les diferents administracions com la Generalitat Valenciana, la Diputació i els Fons Feder de la Unió Europea.

(més…)

Vilafamés posa en valor els productes de proximitat

Diferents aromes i sabors a cuina han envoltat aquest matí l’atmosfera de Vilafamés que ha inaugurat la XVI edició de les Jornades Gastronòmiques. Un esdeveniment que comença avui i continuarà el dissabte i el diumenge amb una clara aposta pels productes de proximitat i els productors locals i comarcals. L’alcalde, Abel Ibáñez, acompanyat per la Corporació Municipal, la reina i dames de Festes i diferents representants institucionals, ha inaugurat la carpa ubicada a la plaça de la Font on es realitzen les diferents activitats programades.

(més…)

Art i disseny industrial al Museu de Vilafamés

El Museu d’Art Contemporani “Vicente Aguilera Cerni” de Vilafamés (MACVAC) ofereix, fins al 3 de març de 2019, l’exposició “Vis-a-vis. El disseny visita l’art”, en la qual es pot gaudir de 29 peces de dissenyadors valencians que mantindran un diàleg amb altres tantes obres d’art de la col·lecció permanent del museu. Una exposició que convida a l’espectador a descobrir la connexió entre les peces emparellades, una relació de formes, de colors, de tema o d’idea. Les peces de disseny industrial les aporta La Exprimidora, associació de dissenyadors i creatius de Castelló, que també han comissariat l’original mostra de Vilafamés.

(més…)

Vilafamés es converteix en l’epicentre de la gastronomia

Tastos d’oli, patés, cava, mel, cervesa i diverses demostracions culinàries faran de Vilafamés un punt d’obligada visita per als amants de la gastronomia durant el pròxim cap de setmana. L’Ajuntament ha preparat per als pròxims dies 6, 8 i 9 de desembre una completa programació amb la que es preten impulsar el turisme gastronòmic i posar en valor els productes locals i el territori.

(més…)

L’Ajuntament millorarà la senyalització i l’equipament del polígon industrial

L’Ajuntament portarà a terme la millora de la senyalització i l’equipament del polígon industrial amb l’objectiu de millorar la imatge de la zona i subsanar les carències existents. D’aquesta forma, s’han adjudicat a l’empresa Señalizaciones Villar, a través d’un concurs obert, els treballs l’execució dels treballs per un total de quasi 41.000 euros.

(més…)

La Lira i la l’Ullastrar commemoren Santa Cecilia amb un concert emmarcat dins dels actes del 600 aniversari de la Generalitat

La banda de música la Lira i la Rondalla Clàssica l’Ullastrar, integrades a l’Associació Cultural La Roca, han celebrat aquest cap de setmana la festivitat de Santa Cecilia, patrona de la música amb una sèrie d’activitats entre les que ha destacat el concert en el qual han participar les dues agrupacions musicals. El concert forma part dels actes de commemoració del 600 aniversari de la Generalitat Valenciana, amb el lema “Al voltant de la música, l’esperit d’un poble”.

(més…)