La riquesa arqueològica de Vilafamés, tema principal de les II Jornades sobre el Patrimoni

La riquesa arqueològica del terme municipal de Vilafamés serà el tema principal de les II Jornades de Patrimoni de Vilafamés que s’inauguren aquest divendres dia 22 i que s’allargaran fins al diumenge 24. El principal objectiu de la trobada és donar a conéixer a la societat el patrimoni arqueològic de la vila des d’una perspectiva actual, mostrar les accions que s’han portat a terme durant els últims anys i quins projectes es dissenyen per a convertir el patrimoni en un recurs didàctic i turístic.

(més…)

L’Ajuntament reasfaltarà 15.000 metres quadrats de paviment als carrers del nucli urbà

L’Ajuntament de Vilafamés ha finalitzat el projecte de reasfaltat de vora 15.000 metres quadrats de paviment als carrers del nucli urbà, amb l’objectiu de “millorar les condicions del sòl i arreglar els trams que tenen irregularitats”, segons explica el regidor d’urbanisme, Sergi Trilles. Les obres suposaran una inversió propera als 230.000 euros, quantitat que s’incorpora al pressupost municipal des dels romanents de tresoreria. La intenció de l’equip de Govern és licitar els treballs en els pròxims mesos.

(més…)

L’Ajuntament activa les obres de reforma de l’edifici Quatre Cantons

L’Ajuntament de Vilafamés ha donat llum verda a l’execució de les obres d’adequació de l’edifici Quatre Cantons, després de donar la llicencia d’activitat. Els treballs s’iniciaran en breu i consistiran en la reforma de l’interior d’aquest edifici del segle XVI, declarat Bé d’Interès Cultural, per a convertir-lo en un espai de congressos i en un centre municipal de cultura, que també acollirà l’oficina municipal de Turisme.

(més…)

Vilafamés enceta el II cicle ‘Viu la Biblioteca’

L’Ajuntament de Vilafamés encetarà aquest cap de setmana el II cicle ‘Viu la Biblioteca’, iniciativa amb la qual es pretén potenciar aquest espai com un punt de trobada cultural per a la població infantil i juvenil, segons explica el regidor Sergi Trilles. El dissabte dia 16 tindrà lloc l’espectacle “¡Fabuloso! Cuentos de Aventuras” a càrrec de Cristina Verbena, en una actuació que començarà a les sis de la vesprada.

(més…)

Descobreixen un antic empedrat durant les obres de remodelació de la Plaça de la Font

Les obres de remodelació de la plaça de la Font i avinguda Juan Barceló, han deixat al descobert una zona de l’antic empedrat que cobria una bona part dels carrers costeruts de Vilafamés. El descobriment va sorprendre veïns i visitants que desconeixien l’existència d’aquesta tècnica d’empedrar el sòl dels carrers amb pendent per facilitar el trànsit de les persones i animals de càrrega i per protegir-lo de l’erosió de les pluges.

(més…)

El Ple de l’Ajuntament dóna llum verda a la construcció de la rotonda de les Forques

L’Ajuntament de Vilafamés dóna llum verda a la construcció de la rotonda de les Forques. El Ple municipal ha aprovat la disponibilitat dels terrenys necessaris per a poder portar a terme l’obra, després d’haver arribat a un acord amb el propietari. Aquest era un tràmit necessari per a posar en marxa els treballs d’aquesta obra que realitzarà la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

(més…)

L’Ajuntament inicia les obres de la plaça de la Font

L’Ajuntament de Vilafamés ha iniciat les obres de remodelació de la plaça de la Font i el tram de l’Avinguda Juan Barceló que dona accés a la mateixa. Una actuació que té com a objectiu “dotar a aquest espai d’un disseny urbanístic que estiga d’acord amb el seu entorn”, segons explica el regidor d’Urbanisme, Sergi Trilles. I és que la zona on s’estan realitzant les obres és el centre del nucli urbà de la localitat i és l’espai a través del qual s’accedeix al conjunt històric de la població, que va ser declarat Bé d’Interès Cultural (BIC) l’any 2005.

(més…)