Vilafamés proposa la reforma de l’espai urbà amb l’ajuda del Pla Conviure

L’Ajuntament de Vilafamés ha proposat la reforma i rehabilitació de diferents espais urbans de la zona baixa de la localitat, coneguda localment com El Ventorrillo. Les actuacions plantejades tractaran de garantir la seguretat dels vianants mitjançant la construcció de voreres en aquells carrers que no tinguen. Per a dur a terme el projecte, el consistori ha demanat una subvenció per valor de 500.000 euros en el marc del Pla Conviure, llançat per la Conselleria d’Habitatge de la Generalitat Valenciana i el termini de realització de la qual és de quatre anys.

El projecte també comprén el canvi i millora d’instal·lacions de baixa tensió, aigua potable, sanejament, enllumenat públic i telefonia existents; així com la repavimentació d’alguns carrers amb llambordes i rajoles tant per a la calçada com per a les voreres.

Abans de la posada en marxa, el consistori va llançar una enquesta veïnal per a conéixer l’opinió sobre quines actuacions es consideren més necessàries i les raons. Després dels resultats i l’alta participació, el consistori ha decidit actuar sobre el nucli baix de Vilafamés i condicionar el seu estat per a guardar la integritat dels i les vianants.

Amb l’objectiu de crear una política integral entorn de les millores urbanes, el consistori ha posat en marxa la creació d’un Pla Estratègic que coordine baix els mateixos paràmetres i objectius totes les futures actuacions. El pla té una visió a mitjà i llarg termini que projecta una nova urbanització per al conjunt de Vilafamés i la millora dels serveis primaris per al veïnat.