juego lucky jet
agropacifico.mx

Dissabte que ve 22 d’abril a Vilafamés se celebrarà una jornada que abordarà la memòria històrica posant en context la Batalla de Llevant en el municipi i el camp d’aviació 442 com a protagonista central dels diferents actes. El camp, situat en el terme municipal de Vilafamés, va ser recuperat fa uns anys per a rescatar el seu valor històric i contextualitzar el pas de la guerra civil per les terres vilafamesines.

La jornada, organitzada per l’Institut d’Estudis d’Història, Memòria i Patrimoni (HIMETAT) amb la col·laboració del consistori local, començarà a les 10.30 h a la sala Quatre Cantons amb una intervenció d’Alfredo Fornas. L’historiador abordarà la Batalla de Llevant de la Guerra Civil des del punt de vista de Vilafamés. A continuació, l’arqueòleg José Francisco Albelda, d’ARQUEOCAS, farà una visita guiada que aprofundirà sobre el camp d’aviació.

A les 18h es projectarà, a la Sala Quatre Cantons, el documental “442. Camp d’Aviació de Vilafamés” amb el qual es tancarà la jornada de memòria històrica de Vilafamés.