L’Oficina de Turisme de Vilafamés ha incrementat en un 52,5% el nombre d’atencions a visitants l’any 2017, respecte a l’exercici anterior, fet que certifica “l’impuls turístic que ha pres la localitat en aquest últim any”, segons explica el regidor de Turisme, Lluís Torlá.

Les xifres conegudes avui durant la celebració de Fitur revelen que els mesos amb una major presència de turistes van ser novembre i octubre, per aquest ordre, sent l’últim quadrimestre l’època de l’any que més visites va rebre la població, amb un 50,7% del total. L’edil responsable de l’àrea explica que “aquesta és una tendència habitual, però que enguany s’ha incrementat gràcies a la participació de Vilafamés en la promoció ‘Luce tu pueblo’ de Ferrero Rocher”. Les altres èpoques de l’any en les quals va haver-hi un major nombre de visites van ser els mesos d’agost, abril i maig, gràcies a les festes patronals, a la Setmana Santa i a la celebració de ‘Vilafamés1900’, respectivament.

 

Quant a l’origen dels visitants, el turisme espanyol és el que més atrau la localitat amb més del 85%, sent la Comunitat Valenciana, Catalunya, Madrid i Castella León, els territoris que més turistes aporten. En els últims anys, s’ha observat un creixement dels visitants estrangers, aconseguint en 2017 una mica més del 12% i el més important,”la diversitat de les nacionalitats dels turistes que arriben que sumen quasi 30 països diferents”, explica Torlá. I és que enguany han arribat a Vilafamés visitants des de llocs com Japó, Mèxic, Brasil, Argentina, el Marroc, Canadà, Estats Units o Rússia, sent França, el Regne Unit i Alemanya, els principals emissors de turistes.

Les expectatives per al present exercici són de creixement, a causa de la celebració, en el circuit RedSand de Vilafamés, d’una de les proves puntuables per al Campionat del Món de Motocròs el pròxim mes de març i, també, a la inauguració de l’Antic Camp d’Aviació de la Guerra Civil Espanyola, un museu a l’aire lliure que s’erigirà en un nou recurs turístic de la localitat

 

En aquesta jornada de Fitur, Vilafamés també ha participat en l’acte celebrat per l’Associació de Pobles Més Bonics d’Espanya en el qual el col·lectiu ha atorgat a 11 nous municipis l’acreditació per a formar part de la seua xarxa, i que incrementa a 68 els municipis que s’integren en aquesta iniciativa, entre els quals es troba Vilafamés.