Pancartes, cartelleria, aparadors decorats per a l’ocasió i un vídeo promocional en projecte. A ningú de qui recorra aquests dies els carrers de Vilafamés se li escapa que la localitat aposta amb força en la seua candidatura per convertir-se aquest Nadal en el poble més bell i bo. Veïns, Ajuntament i Oficina de Turisme s’han bolcat en l’acció ‘Llueix el teu Poble’, iniciada per Ferrero Rocher per premiar amb una il•luminació especial a les properes festes nadalenques a aquells pobles que destaquen per la seua bondat i bellesa, valors que comparteixen amb el mític dolç de la marca.

“Com sempre, les associacions i veïns s’han bolcat en aquesta campanya. Estem molt satisfets amb la resposta”, ha explicat l’alcalde, Abel Ibáñez.

Vilafamés ha estat una de les seleccionades per Ferrero Rocher per la seua bellesa paisatgística i arquitectònica, la seua riquesa gastronòmica, el compromís social i solidari dels seus habitants i per ser considerada una joia històrica i cultural. Entre els atractius de bellesa de la localitat destaca el seu nucli històric, d’origen musulmà i que conserva entre altres elements la fonamentació del castell que corona el turó sobre el qual s’assenta el municipi i el traçat urbà, sense oblidar el seu impactant –i desafiador a les lleis de la gravetat- Roca Grossa.

Per la seua banda, la ‘bondat’ del municipi es mesura, indiquen des de Ferrero Rocher, en la quantitat d’accions solidàries que organitzen els seus veïns. Entre elles, les iniciatives de suport al poble de Síria o el tradicional ‘Mercadet Solidari’ que promouen els escolars i els pares i mares del municipi, amb el suport del consistori, per a la recollida d’aliments per a col•lectius vulnerables. Se celebra des del 2011 i la recaptació íntegra ha anat per administrar una llar de xiquets maltractats o abandonats en la costa nord d’Hondures o a Mans Unides, entre altres exemples.

‘Llueix el teu Poble’ està sent promocionat des del diumenge 15 d’octubre a través d’un programa de televisió format per 9 episodis en la cadena Divinity. Se succeiran de manera setmanal fins al 16 de desembre, quan es conega el poble guanyador de les votacions. El programa especial dedicat a Vilafamés s’emetrà el diumenge 5 de novembre.

Votacions al següent enllaç.