L’Ajuntament de Vilafamés desenvoluparà durant aquest any 2021 i part del 2022 una sèrie de programes d’inserció laboral i foment de l’ocupació subvencionats pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació LABORA, dirigits a diferents col·lectius amb risc d’exclusió laboral o social. En concret són sis els programes als quals el consistori de Vilafamés s’ha adherit, que repercuteixen en una ampliació notable de la plantilla diària del consistori.

Diversos plans laborals ja han donat inici, com l’EMCORP, amb el qual des del passat 14 de juny Vilafamés ha incorporat en la plantilla de treball a 4 peons de serveis múltiples que s’encarreguen del manteniment dels espais públics de la localitat, amb un finançament de 19.512,04 euros per 6 mensualitats. Un altre programa que ja funciona és el manteniment dels agents d’Ocupació i Desenvolupament Local, amb un període subvencionable que acaba el juny del 2022 per 14 mil euros. El pròxim 1 d’octubre entrarà en vigor el pla EMERGE 2021, pel qual es permet la integració d’una brigada forestal amb 6 peons i un capatàs que desenvoluparan tasques d’obertura i manteniment de franja perimetral al Polígon Industrial, així com treballs d’eliminació de vegetació a la zona situada entre la Fordenjana i l’Avinguda Joan Barceló, com a mesures de prevenció d’incendis forestals. Aquest pla, que significa la continuació de l’iniciat en 2020, comporta una inversió de 66 mil euros.

Alguns dels programes d’ocupació estan pendents de ratificar, encara que existeix la proposta de repartiment de subvenció. Un d’aquestos casos és per a la contractació de persones desocupades menors de 30 anys, referit a un lloc com a mestre/a per al reforç de les classes de Formació de Persones Adultes; i a un altre com a Tècnic/a mitjà de gestió, per a reforçar els treballs en l’administració local. Compta amb la col·laboració del Fons Social Europeu, i una subvenció anual de 39.433,84 euros. A més, mitjançant un altre programa d’ocupació s’incorporarà una persona menor de 30 anys com a arquitecte o arquitecta tècnica durant un any en el servei urbanístic municipal, mitjançant una subvenció per import de 26.582,28 euros. Finalment, també existeix el pla destinat a la contractació de dones desocupades, la subvenció de les quals és de 17.186,12 i que l’Ajuntament de Vilafamés vol destinar a la incorporació d’una Tècnica mitjana de gestió, amb la finalitat de reforçar el departament d’Intervenció de l’Ajuntament. El període de contractació serà de 7 mesos.