juego lucky jet
agropacifico.mx

La Mostra de la Vida Tradicional ‘Vilafamés 1900’ ja està a punt. Els veïns i veïnes transformaran la localitat els pròxims dies 4 i 5 de maig i la traslladaran a principis del segle passat. La Granja, la Casa de la Música, la Ronda dels ‘Quintos’, l’Escola, la Costura o les Noces formen part d’una programació que enguany comptarà amb dos novetats respecte a l’edició de l’any passat.

La primera és el muntatge d’un photocall, que s’ubicarà junt a la roca grossa, on estarà la recreació de la Taverna. Allí, els visitants podran vestir-se amb roba d’època i fer-se fotografies per a tindre un record de la seua estada a Vilafamés. En aquesta XVI edició també es recrearà l’ambientació d’una caserna militar, que sí bé, ja havia format part de la programació d’alguna edició anterior, ara feia uns anys que no es muntava. En total, enguany hi haurà 32 espais amb recreacions de costums, tradicions i oficis.

Entre elles es troben el barber, el metge, el pintor, el ceramista, la modista, l’escola, fer sabó o els safareig, que estaran obertes durant els dos dies en els quals tindrà lloc l’esdeveniment. A més, en aquest viatge en el temps pels carrers de Vilafamés passejaran personatges com el sereno, l’alguatzil o altres, com el carter o el capellà, que van vestits amb indumentària de l’epoca. Al mateix temps, els visitants podran gaudir d’una àmplia exposició de reliquiaris que es realitzarà a l’esglèsia parroquial de l’Assumpció.

La Mostra de la Vida Tradicional suposa un incentiu per al sector turístic de la localitat i per a l’economia local.