juego lucky jet
agropacifico.mx

– Tant el consistori com la plataforma ‘La Terra, Casa Nostra’ continuen lluitant per a la paralització d’ambdós construccions

Dos projectes d’instal·lació de plantes solars fotovoltaiques al terme municipal de Vilafamés han rebut informes negatius que dificultarien la seua construcció en vistes que resulten incompatibles a efectes d’integració territorial i paisatgística, ja que no respecten cap criteri adient a eixes normes. L’informe emés per la Direcció General de Política Territorial i Paisatge, pertanyent a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana, fa referència a la planta solar fotovoltaica ‟Valentia Edetanotum FV1″ que utilitza 462 hectàrees de sòl del pla de Vilafamés per ubicar les mateixes plaques; i a la planta solar “Valentia Edetanotum FV19” que ocuparia gran part del terme municipal per construir la línia d’evacuació de l’electricitat generada, sobretot, al terme de les Useres i que es conduiria fins a Betxí.

L’Ajuntament de Vilafamés, amb el suport i l’ajuda de la plataforma ‘La Terra, Casa Nostra’, va redactar unes al·legacions a les quals 1600 persones es van adherir amb la seua firma. Unes altres 1600 persones van redactar les seues pròpies al·legacions als projectes fotovoltaics.

Així doncs, els informes negatius s’entenen des del municipi com una nova ferramenta per frenar i paralitzar les plantes solars que especulen amb les terres de Vilafamés i dels pobles veïns. Tot i que la dictamen realitzat des de València no és vinculant, les decisions i raons esgrimides s’han de tindre en compte per a pròximes valoracions que anul·len la substitució d’arbres i terres conreades per plaques solars i línies d’evacuació.