L’exposició “Museus en diàleg, mirades diferents” és la primera col·laboració entre dues institucions museogràfiques com són el Museu de Belles Arts de Castelló i el Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés (MACVAC). L’exposició, comissariada per Ferran Olucha, director del Museu de BBAA de Castelló, i Xavier Allepuz secretari del MACVAC, proposa un diàleg entre l’art clàssic i el contemporani amb un total de quaranta obres, vint per cadascun dels museus, en un intent d’establir noves mirades sobre les comparacions proposades i reflexionar sobre el potencial de l’art i la reinterpretació del patrimoni.

Amb un disseny temàtic, la mostra s’inicia amb el món de les creences, les seues representacions i evidències materials, i segueix amb un segon apartat dedicat a la representació de l’ésser humà i un darrer per a les diferents mirades dutes a terme sobre els paisatges. A més, amb l’objectiu d’elaborar discursos verbals de reflexió, persones alienes al món de l’art narren i comenten què són i suposen per a elles les creacions plàstiques en diàleg. Des d’una urna funerària fins a Cruz de Castro, des de Ribalta a Pérez Seoane, des de Cristobal Bou a Úrculo, des d’Adsuara a Nassio, des de Puig Roda a Saura, es busca propiciar la reflexió i conéixer el missatge que assumim i entenem davant l’art i la vida. Aquesta mostra artística es pot visitar a la sala d’exposicions temporals del Museu de Belles Arts de Castelló fins al 14 d’octubre de 2018.

L’exposició ha estat organitzada pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana– Institut Valencià de Cultura, amb la col·laboració l’Ajuntament de Vilafamés i la Diputació de Castelló, a través del MACVAC i del Museu de BBAA de Castelló, on es troben exposades les vint parelles d’obres en diàleg. L’exposició es pot visitar fins al 14 d’octubre de 2018.