– La pintura està exposada a la Cooperativa Agrícola Sant Isidre local

Un nou mural de l’artista Tània Traver decora ara l’entrada a Vilafamés. Aquesta acció, duta a terme per iniciativa de l’Ajuntament de Vilafamés, ha convertit una de les façanes de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre local en el llenç d’un nou mural que reconeix les arrels agrícoles del municipi. L’agricultura, a Vilafamés, ha sigut històricament la principal activitat econòmica del veïnat amb una gran varietat de cultius: ametlers, oliveres, vinya o fruitals han ocupat el terme de Vilafamés.

Així doncs, el mural de Traver fa referència a l’evolució de cultius treballats a Vilafamés i, per descomptat, al vital paper de la dona en els treballs del camp. D’aquesta manera, apareixen els principals fruits, amb rellevància per a la vinya. La verema fou una forta font d’ingressos per a tot el municipi, així també per a la Cooperativa Agrícola per les tones de raïm que cada final d’estiu s’acumulaven i, posteriorment, es venien per Espanya.

Ara, el mural es converteix en un símbol de benvinguda a visitants i veïnat, però també una imatge de resistència davant els macroprojectes fotovoltaics que atempten contra el territori i la identitat de Vilafamés. Una mostra més de la posició del municipi davant l’especulació energètica que suposarà greus perjudicis econòmics, paisatgístics i mediambientals.