La imponent roca de color vermellós de Vilafamés, coneguda com a Roca Grossa, és un ben catalogat i la seua conservació fonamental per a la localitat. Per això, i atés que es produeixen xicotets despreniments de xicotetes roques quan es puja per l’estrat rocós inclinat en el qual es troba la Roca Grossa, l’Ajuntament de Vilafamés actuarà en pro de la seua preservació.

L’obra consistirà en la col·locació de pals tubulars d’un metre d’altura i cordó trenat entre els pals per a evitar la pujada a la massa rocosa. Cal ressaltar que la intervenció tindrà una repercussió mínima en la imatge visual de l’element patrimonial. A més, els visitants encara podran fotografiar-se amb la gran roca, però de forma més segura tant per a l’entorn com per a ells. Amb l’actuació es pretén no sols conservar la Roca Grossa, sinó també assegurar la seguretat dels vianants davant possibles despreniments i caigudes.

El pressupost de l’actuació és de 863,94 euros. L’obra ha sigut aprovada per la Conselleria de Cultura.

Així mateix, actualment s’està duent a terme un estudi geològic per a conéixer l’estat actual de la superfície de la Roca Grossa i conéixer si, a causa del pas del temps i les canviants condicions meteorològiques com a episodis de pluges o neus, hi ha perill de despreniments rocosos de manera natural.