Vilafamés última els preparatius de les activitats que formaran part de les XVI Jornades Gastronòmiques, un esdeveniment totalment consolidat que pretén impulsar el turisme gastronòmic i posar en valor els productes locals i el territori. La trobada se celebrarà els dies 6, 8 i 9 de desembre i dedicarà una bona part de la seua programació a enaltir el producte de proximitat.

L’Ajuntament ha presentat aquest matí el cartell d’aquesta cita que manté la filosofia i el format iniciat la passada edició en la qual es va incloure la participació d’allotjaments, com són els hotels i cases rurals, al costat dels restaurants, amb l’objectiu d’englobar a les diferents branques del sector turístic, segons ha assenyalat l’edil de Turisme, Lluís Torlá.

El regidor ha explicat que a “la programació destaquen les demostracions culinàries en directe, els tastos i les degustacions de productes típics, a més de comptar amb un espai dedicat al fet que els productors puguen presentar i promoure els seus productes”. En aquest sentit, cal dir que diversos actes ja tradicionals, com l’elaboració de la típica ‘olleta’ per part de les Mestresses de Casa, el tast de vins, a càrrec de Gabriel Mayo, o el tast de patés i olis, per part de la Oleícola del Penyagolosa, tindran cabuda en l’agenda de les jornades.

L’Ajuntament ha agraït la col·laboració de productors, comerços, restaurants i els diferents col·lectius en l’organització d’aquest esdeveniment gastronòmic.