Vilafamés va viure ahir la presentació de la primera edició del Festival Internacional de Cine, el FIV Vilafamés, que se celebrarà del 27 de juny al 2 de juliol amb la projecció d’alguns dels millors curtmetratges del panorama internacional actual.

La Sala Quatre Cantons va ser l’escenari triat per a la presentació del Festival a la qual van assistir, entre altres, l’alcalde de Vilafamés, Abel Ibáñez, la Diputada de Cultura, Ruth Sanz, i el director del Festival, Sergi González.

“No podria estar més content amb el viscut anit. El suport que des de la Diputació de Castelló s’ha donat al festival és immens i el dels veïns i veïnes, omplint la Sala, ha sigut fonamental per a demostrar que el FIV Vilafamés serà tot un èxit de convocatòria” ressalta Sergi González. I és que, a més de la presentació institucional sobre l’esdeveniment, la presentació també va comptar amb la projecció del curt ‘Como Cualquier Otro’ del propi González, qui, en finalitzar, va contestar les desenes de preguntes dels presents tant sobre la seua obra com sobre el festival. Indicar que el FIV Vilafamés no ha tingut millor manera de començar que amb ‘Como Cualquier Otro’, ja que aquest ha sigut reconegut recentment amb el Colón de Plata al Mejor Cortometraje Nacional en el Festival de Cine Iberoamericano de Huelva.

Per a l’Ajuntament de Vilafamés, el Festival Internacional de Cine, es tracta “d’una nova aposta per a acostar la cultura al municipi i atraure al turisme amb una oferta de qualitat, original i nova; així com una oportunitat més per a donar a conéixer Vilafamés dins i fora de la província de Castelló”.

– Curtmetratges participants

El pròxim 15 de febrer s’obrirà la recepció de treballs per a participar en el FIV Vilafamés i finalitzarà el 31 de maig. De manera gratuïta, les inscripcions es poden realitzar des de les plataformes Movibeta, Festhome i Clickforfestivals. Es poden presentar obres en qualsevol idioma sempre que presenten subtítols en castellà o valencià. Així mateix, la duració màxima dels curts haurà de ser de 15 minuts, títols de crèdit inclosos, i hauran d’estar rodats amb una data posterior a l’1 de gener de 2021.