– Les víctimes de violència de gènere tindran dret a optar per un pis

L’Ajuntament de Vilafamés ha obert a la ciutadania la possibilitat d’accedir a una de les cinc vivendes socials que s’han construït al municipi. El projecte de reforma i construcció ha finalitzat i ja estan disponibles per acollir veïns, veïnes i famílies del municipi. Així doncs, s’ha formalitzat una ordenança municipal per tal de delimitar les diferents situacions que permetran l’accés als habitatges. Per poder accedir a un pis s’ha de tindre residència efectiva en el municipi durant, almenys, un any.

Per una part, amb la consecució d’aquest projecte Vilafamés augmenta el parc de vivenda per al veïnat. Per un altre costat, es facilitarà que totes aquelles dones que han sigut víctimes de violència de gènere tinguen dret a optar per una de les cinc vivendes, amb la intenció de donar acollida i seguretat en casos de violència i desigualtats.

El departament de Serveis Socials de la Mancomunitat Plana Alta, on està integrat Vilafamés, serà l’encarregat d’iniciar el procediment d’adjudicació. Després de la primera ronda de propostes, el consistori analitzarà cas per cas les situacions per determinar les adjudicacions. Aquests 5 immobles estan ubicats al costat del consistori, en un edifici centenari que va acollir l’antiga caserna de la Guàrdia Civil i que fou renovat anteriorment. Amb la reforma, les cinc vivendes disposen de dormitoris, cuina, menjador i lavabos. A més, s’ha treballat en l’eficiència energètica de l’edifici amb nova il·luminació.

Per finançar la rehabilitació completa de l’edifici, el consistori va accedir a una ajuda del pla ‘Recuperem Llars’ de la Generalitat Valenciana.