El plenari municipal de Vilafamés ha aprovat per majoria simple la moció “Per un finançament just”, amb els vots a favor dels grups PSPV-PSOE i Triem Vilafamés-Compromís. El document insta al Govern central a realitzar una reforma del sistema de finançament autonòmic que possibilite als valencians i les valencianes disposar dels recursos suficients per a poder gaudir d’uns serveis públics de qualitat i que les inversions territorialitzades es facen d’acord amb el pes poblacional.

El regidor de Triem-Vilafamés, Longi Gil, puntualitza que “som més del 10% de la població de l’Estat i rebem menys del 6% de les inversions estatals i això ens afecta molt negativament als ajuntaments”. D’altra banda, Gil afegeix que “els valencians som més pobres que la mitjana però paguem com si fórem dels més rics d’Espanya”.

Durant la sessió plenària, també es va debatre una moció que proposava la reducció de les taxes de medicina esportiva a l’Hospital Provincial. Una mesura, aprovada per unanimitat dels tres grups municipals, que beneficia als clubs i esportistes del nostre poble.