L’Ajuntament de Vilafamés ha organitzat un taller de fotografia al voltant del Paratge Natural Municipal (PNM) de Sant Miquel per als pròxims dies 18,19 i 20 de maig. El curs, impulsat a través del Consell de Participació del PNM, té un caràcter col·laboratiu i col·lectiu i pretén “involucrar a un grup de gent al voltant d’una idea”, explica Jorge Alamar, un dels professors, “no per a aprendre exclusivament fotografia, sinó per a desenvolupar un projecte conjunt”, conclou.

El títol del taller, ‘Sotabosc. Contrasímbols del Paratge Natural Municipal Sant Miquel’ no és casual, segons assegura Alamar, qui explica que “es vol fugir dels símbols habituals de la zona com són l’ermita o la Roca del frare, que són els més fotografiats, i descobrir el que hi ha baix d’eixos símbols, és a dir al sotabosc”. En aquest sentit, el que es pretén és “fer una mirada a la inversa, alternativa i obviar tot allò que ja es coneix del paratge”, assenyala.

Al mateix temps, una de les pretensions del curs és que cada imatge que es puga captar per la càmera compte una història de vivències que les persones que s’inscriguen al curs hagen tingut durant la seua vida a l’entorn del paratge, fet pel qual “es demanarà a les persones inscrites fotos de l’àlbum familiar que conten eixes històries amagades de la zona”.

El curs té un màxim de 16 places i serà impartit per Jorge Alamar i Estela Sanchis.