juego lucky jet
agropacifico.mx

– Alumnat del col·legi participa en la decoració

L’Ajuntament de Vilafamés ha plantat ja l’arbre característic de les Festes de finals d’any a la Plaça la Font. És una proposta que manifesta el compromís ferm del consistori amb l’economia circular i el reciclatge, ja que s’empren materials i estructures sense ús durant les pròximes dates festives de finals de 2023 i principis de 2024. Així doncs, l’arbre està format a partir del trípode fèrric que s’utilitza durant la Serenata al Bou del primer diumenge de les Festes Patronals i, per damunt, s’han col·locat les teles de la jonegada, també de Festes. Les teles, a més, s’han adornat amb elements festius, llums tradicionals i una estrela orientada al Castell de Vilafamés.

Aquest projecte on el reciclatge és protagonista compta amb l’ajuda del CEIP Sant Miquel de Vilafamés i el seu alumnat, els qui crearan una decoració especial per al gran símbol que ara corona la Plaça la Font. Amb aquesta acció es posa de manifest el full de ruta que segueix el consistori davant una transició ecològica necessària que cal fer-se des de l’àmbit més menut, amb els pilars de les 6R (reciclar, racionalitzar, redissenyar, reutilitzar, reduir i reparar) com a fonaments per a totes les estratègies que s’han desenvolupat i que en un futur es duran a terme.

L’acció s’ha dut a terme per fases. La primera fou la plantada de l’arbre a la plaça, de manera sorprenent durant el Pont del 6 i 8 de desembre; mentre que la segona ja inclou la participació de xiquets i xiquetes del col·legi local. Des del consistori es felicita a tots els veïns i veïnes les Festes, així com als i les visitants que durant les pròximes setmanes acollirà el municipi.

– Última fase del Pla de Residus Local

El consistori ha acabat de redactar el Pla de Residus Local, una altra acció important en l’estratègia ecològica de la localitat. Amb el nou Pla es donarà un nou impuls a la recollida i tractament selectiu de residus. Així, s’implantarà la recollida de l’orgànic per separat. També s’iniciarà la recollida porta a porta en el casc històric artístic, degut a la seua singularitat i dificultats per accedir amb vehicles, i després s’ampliarà per a la resta de la localitat. El projecte està pendent de l’aprovació per part de la Diputació de Castelló, última fase per tirar-ho endavant.