L’Ajuntament de Vilafamés escometrà diferents obres de millora en el cementiri municipal on destaca la construcció de 200 nínxols més que ampliaran la capacitat del camp sant. Amb una inversió de 220.000 euros, sufragats totalment pel consistori, es finalitzarà un grup de nínxols construït ja amb 52 nínxols més i es construirà un de nou amb lloc per a 148 nous.

Per una altra banda, es duran a terme diferents obres per facilitar l’accés al recinte. En l’entrada es substituirà el llindar de la porta d’entrada així com la porta posterior. També s’eliminaran les escales i es crearan rampes més còmodes que milloren l’accessibilitat per a totes les persones siguen com siguen les seues condicions. Per un altre costat, es treballarà sobre el segon accés al cementiri amb un increment de l’amplària de l’entrada, on es col·locarà una nova porta i es formigonarà una rampa d’accés.

“Són obres molt necessàries per donar el millor servei al veïnat. No només augmentem els nínxols, que és una qüestió prioritària, sinó que millorem els accessos per a totes les persones que desitgen acudir al recinte sense complicacions. És una adequació i renovació total d’aquest lloc sagrat”, ha explicat la regidora de Cementiri, Myriam Pascual. Així doncs, l’actuació a realitzar dins del cementiri es concentra en l’adequació i reparació de zones en mal estat, com les cobertes de grups de nínxols, les esquerdes presents en paraments dels grups de nínxols o l’arrebossat i pintat de murs, entre altres tasques. També es substituiran els fanals actuals i es renovarà la xarxa de recollida d’aigües pluvials. Les obres s’estima que comencen entre finals d’aquest any i principis del següent.