La previsió de pluja no ha acovardit els vilafamesins que des de primer hora del dia han participat en els actes que han encetat les festes patronals en honor a la Mare de Déu de l’Assumpció. Els veïns i veïnes han gaudit, així, de les activitats previstes per a la jornada inaugural, que han començat per una globotada infantil que ha servit com anunci de festes per als més menuts i en la qual han participat més d’un centenar de xiquets.

Però l’anunci oficial ha arribat quan la pirotècnia Tomás de Benicarló ha fet esclatar una gran mascletada a la plaça de la Font i les campanes de l’esglèsia major han voltejat. Centenars de persones han assistit a l’espectacle pirotècnic amb el qual s’han donat per iniciades les activitats festives, que s’allargaran durant deu dies i que pretenen dinamitzar la vida social dels vilafamesins.

El regidor de Festes, Sergi Trilles vol agrair “a tots els col·lectius que col·laboren i, en especial, a la Comissió de Festes, el seu esforç per a portar a terme una programació festiva que enguany destaca pel cartell taurí i també pel nom de les orquestres”.

A primer hora de la vesprada, s’ha inaugurat la quarta edició de l’exposició ‘Objectiu Vilafamés’, que mostra diversos treballs dels fotògrafs locals sobre les festes de la localitat. En concret són Gabriel Ahís, Marta Verdoy, Pablo Roc, Alejandro Gómez i Paco Moya, els artistes que participen en una mostra que estarà oberta al públic tots els dies de bous entre els 18.30 i les 21.00 hores al local de la Caixa Rural.

Ja per la nit, s’ha portat a terme la proclamació de la reina de les festes i de la seua cort d’honor, un acte que no es realitzava des de 2015, quan va ser nomenada reina Neus Trilles, degut a la falta de candidates. Enguany, Idoia Bernat ha agafat el testimoni acompanyada en tot moment de les seues dames, Anna Valls Verdoy, Cristina Bou Trilles, Balma Rico Trilles i Diana María Vico Casanova.

L’acte ha estat presentat per Carmen Andrada i Martín Llorens i ha tingut de mantenidora a Rosa Agost, que ha fet un discurs trencador, amb contingut clarament feminista, amb el qual ha volgut empoderar a les joves perquè en el futur siguen “allò que elles vulguen ser”. La nit ha tingut dos sorpreses. Una ha sigut que tant la reina de les festes com les dames, han participat de l’acte prenent la paraula de forma coral al final del discurs. La segona sorpresa ha sigut l’aparició a l’escenari del grup de danses la Triciola, conjunt del qual forma part la dama Anna Valls Verdoy.

Per a demà ja destaca la primera jornada de taurina, amb l’exhibició de bous i vaques i la desencaixonada d’un bou feréstec de la ramaderia Hermanos Collado Ruiz, de Jaén.

Setmana Cultural
D’altra banda, s’ha d’incidir en la cloenda de la Setmana Cultural que va tindre lloc ahir amb l’excursió nocturna a la Font de les Piques, una activitat en la que col·labora el Club de Muntanya Vilafamés. En concret, van ser més de 100 persones les que van participar en aquesta iniciativa que ja és tradicional en aquestes dates i que recorda un recorregut molt transitat en el passat pel veïnat. El regidor Sergi Trilles ha destacat la participació que ha hagut durant tota la setmana en els diferents actes celebrats i ha agraït als col·laboradors, la seua participació.