juego lucky jet
agropacifico.mx

Vilafamés prepara la celebració de les tradicionals festes de Sant Miquel, que tenen lloc el quart diumenge de quaresma. Serà el pròxim dijous dia 28 de març, amb el muntatge de cadafals, quan s’inicíen aquests festejos en els quals es venera al patró de la localitat. Les activitats es portaran a terme durant tot el cap de setmana i començaran el divendres a la nit amb l’embolada d’un bou i l’espectacle de la discomòbil ‘The End’, que comptarà amb la col·laboració dels ‘Quintos’.

La jornada del dissabte estarà marcada per les activitats taurines. Pel matí està programada l’entrada i prova de bous i vaques a càrrec de la ramaderia de Jaime Tárrega, que també serà protagonista de la exhibició de la vesprada. Més tard es desencaixonarà un bou feréstec que s’embolarà per la nit. Però durant el dia també tindran cabuda diferents activitats, com la benedicció de les fogassetes que es repartiran el diumenge, i en la qual podran participar els xiquets que ho desitgen. Un parc infantil amb castell inflable, globofèxia, pista americana, timpson i saltímetre, amenitzaran la jornada als xiquets i xiquetes. Per a dinar, l’Ajuntament ha organitzat un ‘tombet’ de bou a la plaça de la Tanca, per al qual s’ha de reservar plaça.

El dia gran de la festa serà el diumenge, amb la celebració de la processó a l’ermitori de Sant Miquel, que s’iniciarà amb la missa dels pelegrins a l’esglèsia parroquial. A l’arribada de la comitiva es repartirà la tradicional fogasseta. La ‘Tornada’ i la processó dels borratxos conclouran els actes religiosos del diumenge, que finalitzarà amb la representació de dos sainets ‘El pepino i el meló’ i ‘Esto es un disparate’ a càrrec de la companyia teatral ‘El Baladre’.

El dilluns 25 conclou la programació en honor a Sant Miquel amb diverses activitats lúdiques i religioses, com el tast de vins tradicionals, la missa del Crist de la Sang, l’exhibició de bous i vaques o ‘Vilafamés amb globus aerostàtic’.