Els veïns i veïnes de Vilafamés han complit amb el ritual i han celebrat la romeria a l’ermitori de Sant Miquel, un dels actes amb més significat i emotius per als vilafamesins que, com cada any, se celebra el quart diumenge de quaresma.

La jornada ha començat sobre les 7.30 amb la missa de pelegrins que ha donat pas, com és ja tradició amb el repartiment de mistela i pastissos per a tots els romers, que a les vuit, amb el so del volteig de les campanes i de la solta de cohets, han mamprés el camí cap a l’ermita de Sant Miquel. Durant el trajecte s’han fet diverses parades als punts habituals, com són la Plaça de la Font, Cova Santa, Pedra Santa Anna i a Sant Micalet. A l’arribada de la processó a Sant Miquel, abans de la celebració de la missa, s’ha repartit la “fogasseta”.

Els centenars de persones que han participat a la romeria han pogut degustar un dinar campestre que ha tingut lloc a l’explanada de l’ermita, lloc on un xicotet mercat ha animat l’estada dels pelegrins vinguts de diferents poblacions de la comarca. Per la vesprada, s’ha realitzat la tornada de la romeria. En el tram des de la Cova Santa fins a la Plaça de la Font, té lloc la processó de les Creus en la qual els xiquets i xiquetes de la catequesi porten creus fetes en bruc i canten lloes al sant. En finalitzar, l’Associació d’Amics de l’Ermita de Sant Miquel ha repartit vi i cacauets als presents.

A continuació, ha tingut lloc lloc la Processó dels Borratxos, en la qual, a l’alçada de la Roca Grossa té lloc la trobada de romers que acompanyen Sant Miquel i la Confraria del Crist de la Sang que ix a rebre’ls, per continuar la processó en comitiva fins l’església. A la conclusió dels actes religiosos, el grup de teatre Schola Cantorum, de l’Associació la Roca, representarà els sainets “Un lio, dos lios, tres lios” i “Un final de festa”.

La jornada de demà dilluns s’iniciarà amb la X edició de la cata de vins que tindrà lloc a ‘Casa Vicent’ i que està patrocinada per Magnanimus. El punt i final de les festes el posarà la missa del Crist de la Sang i l’exhibició de bous i vaques, que tindrà lloc tant al matí com a la vesprada.