Veïns i veïnes de Vilafamés van participar el dissabte pel matí en una visita guiada pels punts patrimonials més importants del municipi, amb la intenció d’aportar la seua opinió sobre l’estat actual urbanístic del nucli antic. Així doncs, aquesta sessió forma part d’un projecte mitjançant el qual s’adequaran i es rehabilitaran diferents parts de l’entorn urbà i construït del municipi. “Hem recollit moltes aportacions, vivències i un recull de millores físiques a realitzar. També el reconeixement de certs elements fins ara poc coneguts en el poble que tenen molt d’interés cultural a recalcar. Aquest és un primer pas per començar a treballar, una base d’opinions que ens serveix per a millorar de cara al futur”, ha explicat l’alcaldessa de Vilafamés, Ana Andrada.

L’objectiu final d’aquesta acció és la redacció d’una Estratègia de Rehabilitació de l’Entorn Construït del municipi. Aquest assoliment permetrà idear una política urbana i municipal cohesionada que siga capaç de resoldre problemes comuns i detectar necessitats presents i futures. La propera cita, on s’abordaran les conclusions i idees extretes, serà el divendres 6 d’octubre a les 18h en el centre cultural Quatre Cantons.

Dins del Pla Conviure 2022, subvencionat per la Generalitat Valenciana, també s’han aprovat dos actuacions de millora d’accessibilitat a la part baixa de Vilafamés, coneguda com El Ventorrillo. Aquestes dos millores estan tramitant-se i durant les pròximes setmanes es redactarà el projecte final que servirà per a licitar les obres i executar una millora urbana en tot el nucli de Vilafamés.