Més d’un miler de persones van participar el dissabte de les activitats programades per a celebrar la festivitat de Sant Antoni, que va congregar a més d’un miler de persones. El repartiment de rotllos, el foc i els cavalls van ser els protagonistes d’una jornada que es va iniciar al matí amb la benedicció dels rotllos en el carrer Sant Antoni.

Una sessió matinal en la qual també van ser protagonistes els escolars del CEIP Sant Miquel, els qui van celebrar el seu particular Sant Antoni. Els alumnes, en una activitat organitzada per l’AMPA, van preparar la foguera amb les argilagues que ells mateixos es van encarregar de cercar i van finalitzar la festa en el pati del centre educatiu amb l’encès de la foguera i el repartiment de rotllos i xocolata.

A la vesprada, ja es va reprendre la festivitat en la població amb el tradicional i popular acte de la ‘matxà’ o desfilada de les cavalleries, que es va iniciar en el carrer Sant Antoni i va finalitzar en la plaça de la Font. Desenes de cavalls van participar d’una ‘matxà’ que va congregar a centenars de persones i que va recórrer una bona part dels carrers de la localitat, en les quals també s’encenen xicotetes fogueres en els diferents sectors, al mateix temps que es reparteixen els típics rotllos en diversos punts. Durant el trajecte, també es va realitzar una parada en l’església de l’Assumpció, on es van beneir els animals que participaven en la desfilada.

El recorregut va finalitzar en la plaça de la Font, on es va encendre una gran foguera i els ‘quintos’ i les ‘quintes’ van repartir els rotllos a tots els assistents, així com ‘figues albardades’, cacaus, tramussos i vi. Els actes d’ahir dissabte van finalitzar amb la discomòbil que van organitzar els ‘Quintos 2018’ al pavelló polifuncional’

Durant la jornada d’avui, s’ha celebrat la tradicional missa i processó en honor al sant, actes amb els quals ha finalitzat la celebració de Sant Antoni en el municipi de Vilafamés. No obstant açò, el cicle festiu s’allarga una mica més, ja que el dia 27 tindrà lloc la festa en la zona El Palmeral i el mes de maig ho celebrarà el nucli de la Basseta, tots dos pertanyents al terme municipal de Vilafamés.