juego lucky jet
agropacifico.mx

Religió i bous han marcat la jornada festiva a Vilafamés, que ha celebrat avui el dia de la Mare de Déu de l’Assumpció. Els fidels a la patrona de la localitat han participat en els diferents actes que s’han portat a terme durant el matí. Així, al migdia ha tingut lloc la missa solemne oficiada a l’església parroquial en la qual han participat les autoritats municipals, membres de la comissió de festes i centenars de veïns i col·lectius locals.

La celebració eucarística ha comptat també amb la participació de la Coral de Vilafamés. Una vegada ha finalitzat, la corporació municipal, veïns i veïnes i diferents col·lectius han realitzat l’ofrena floral a la Mare de Déu. El caràcter religiós de la jornada ha continuat amb la processó. La comitiva, encapçalada pels veïns i residents, ha iniciat el recorregut pels carrers habituals del nucli històric, on també participaven la reina de les festes, Idoia Bernat, i les dames d’honor. Mentre, darrere, la peanya de la Mare de Déu, les autoritats municipals i la banda de música La Lira tancaven la processó.

Quasi sense descans, els espectacles taurins s’han ‘colat’ en la programació festiva, ja que a les dos de la vesprada ha tingut lloc una nova entrada de vaques i bous a l’estil de la vila a càrrec de la ramaderia de Jaime Tárrega, i a continuació la prova. L’atractiu de la jornada taurina ha arribat per la vesprada amb la segona jornada del concurs de ramaderies, que avui ha comptat amb la presència del ferro de Vicente Benavent de Quatretonda, que ha deixat en bon lloc la seua merescuda fama.

D’altra banda, els xiquets i xiquetes han gaudit, paral·lelament als actes taurins, d’un espectacle de teatre, que ha portat a escena la companyia Teatre a Mà, que tindrà lloc a la plaça Ferrer Forns.

Més tard, ha tingut lloc la desencaixonada del tercer bou feréstec de les festes, ‘Navero’, de la ramaderia de Sergio Centelles i que està patrocinat per la Penya Taurina Vilafamés. Les vaques dels Germans Bellés de Torre d’En Besora, patrocinades per Amics de la Vaca, han posat el fi a la vesprada de bous.

Els espectacles taurins han continuat a la nit amb l’embolada del bou de la vesprada i de nou, solta de vaques, del ferro Bellés. Abans, els més menuts han gaudit de la traca caramel·lera.

La música ha sigut, entrada la matinada, la manera de despedir la jornada. En concret, la plaça de la Tanca ha rebut la visita de la macro disco La Terra amb The End.