El Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés (MACVAC) s’uneix un any més a la celebració del Dia Internacional dels Museus, que es commemora el pròxim dissabte dia 18 de maig. La pinacoteca ha programat per a aquesta jornada la inauguració de l’exposició “Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició”, una mostra amb la qual es celebra els 50 anys de la signatura de l’acta fundacional del MACVAC, que va tindre lloc el 28 d’agost de 1969.

L’objectiu de l’exposició és honrar la col·lecció del Museu, la seva història i el seu llegat alhora que reivindiquem una nova rellevància per a un públic contemporani i global cada vegada més divers. Per a portar a terme la mostra, s’han seleccionat pintures d’aquells primers artistes que l’any 1969 van exposar per primera vegada a Vilafamés, acompanyades d’algunes de les obres preferides del fundador del MACVAC, Vicente Aguilera Cerni i una selecció d’inèdites pertanyents a la seva correspondència privada.

Al mateix temps, i també amb motiu del Dia Internacional dels Museus, s’ha organitzat una vetllada musical al pati del Palau del Batle, a càrrec del cantant Salva Esteve, que porta com a títol “Fets no resolts. Cançons d’un temps passat”. L’actuació es centrarà en la música i les cançons dels anys 60 i principis dels 70, que, al igual que el Museu, van suposar un crit de llibertat front als sistemes opresors a diferents països del món i que en moltes ocasions s’han convertit en himnes.