Els productes de proximitat i de temporada seran protagonistes de la XVI edició de les Jornades Gastronòmiques de Vilafamés, que tindran lloc els dies 6, 8 i 9 de desembre. I especialment ho seran en les demostracions culinàries que s’han programat, gràcies al talent de cuiners com Nicolás Barrera, de Pou de Beca Allotjaments & Restaurant, i Modesto Fabregat, de Taula d’Irta.

Barrera realitzarà el show cooking ‘Nous aperitius amb productes típics’ on elaborarà diverses receptes, com pot ser un ‘carpacció de carabassa’, en les quals primarà el producte local del mes de desembre i l’originalitat. Per la seua banda, Fabregat també prioritzarà l’ús dels aliments de temporada en la seua demostració ‘Cuina de tardor’, posant en valor una tendència que cada vegada més sedueix als consumidors.

Els productes i productors autòctons també seran els protagonistes dels diferents tasts que s’han programat per a les Jornades Gastronòmiques, com per exemple el tast de patés i olis que realitzarà Eduardo Albert, de la Oleícola del Penyagolosa Cooperativa Comarcal (Cabanes-Vilafamés), on els assistents podran provar nous sabors i textures. En la mateixa línia, tindrà lloc el tast del cava Magnanimus, que serà a càrrec del propietari, Gabriel Mayo, i de Guillem Centelles, i el de cervesa artesanal, on Jesús Troncho, aproximarà els assistents a les noves creacions de Castelló Beer Factory, cerveses amb personalitat, diferents i amb molt de llúpol. Per la seua part, les Mestresses de Casa també cuinaran l’olleta de Vilafamés que podran degustar tots els assistents.

Les activitats es realitzaran a la carpa que s’ubicarà a la plaça de la Font, un espai dedicat a que els productors i col·laboradors de les Jornades puguen presentar i promoure els seus productes, segons explica el regidor de Turisme, Lluis Torlà.