Les tasques les realitzarà la Brigada Forestal local

L’Ajuntament de Vilafamés ha aconseguit l’autorització, per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, per a actuar en la neteja i manteniment dels barrancs de Morella i Font d’En Jana. “L’actuació és una demanda històrica que hem obtingut amb els tràmits realitzats amb la Confederació. No és fàcil obtindre aquesta autorització, però és necessari per a mantindre net i garantir la seguretat del veïnat. La millor planificació davant pluges i tempestes que són més freqüents és la previsió amb temps i l’adequació total d’aquestes vies d’aigua perilloses. El canvi climàtic ens obliga a adaptar-nos i actuar amb rapidesa, una lluita contra la qual ens hem de conscienciar per aturar els efectes negatius que té sobre la societat”, ha explicat l’alcaldessa de Vilafamés, Ana Andrada.

Les tasques seran dutes a terme per la Brigada Forestal local, formada amb la subvenció d’Iniciativa Social EMERGE. S’han incorporat 5 agents forestals i un capatàs naturals del municipi, que permet oferir llocs de treball i encarar l’objectiu d’atur 0 a Vilafamés. “El barranc de Morella limita amb l’escola i suposa un potencial perill per l’alumnat, el professorat i totes les famílies que cada dia van al CEIP Sant Miquel. Pel que fa a la Font d’En Jana, el barranc travessa tot el municipi, i una mala situació pot arrossegar pedres o fer que l’aigua puga córrer per carrers i avingudes i no pel seu llit natural”, ha afegit la primera edil de Vilafamés.

La formació professional a la Brigada Forestal ha començat aquesta setmana i serà en els pròxims dies quan comencen l’actuació.