“L’Ajuntament de Vilafamés no té cap contracte ni amb EnerHi ni amb Harbour Energy, denominació anterior d’aquesta, per a la consecució d’un projecte fotovoltaic” ressalta l’alcalde, Abel Ibáñez.

Així, l’Ajuntament vol manifestar els següents quatre punts aclaridors sobre la qüestió:

– L’Ajuntament no ha mentit als seus veïns en cap moment. En el comunicat publicat en el matí del divendres es fa referència al fet que no existeix informació sobre un projecte fotovoltaic a nom d’EnerHi. Això mateix ha sigut aclarit també per l’empresa qui va reconéixer públicament que han canviat de nom i anteriorment es deia Harbour Energy.

– L’Ajuntament, després de comprovar l’existència de l’empresa Harbour Energy vol ratificar que no existeix cap projecte fotovoltaic al seu nom. L’única cosa que apareix a l’ajuntament de Vilafamés a nom d’Harbour Energy és la petició administrativa de compatibilitat, la qual va informar positivament el servei tècnic de l’ajuntament. La compatibilitat només indica si el Pla General de Vilafamés contempla la instal·lació de plaques fotovoltaiques en el terme municipal i és un tràmit administratiu de caràcter informatiu. Així, en cap cas es parla d’un permís per part de l’Ajuntament.

– Des del boom de les energies renovables han sigut diverses les empreses que han passat per l’ajuntament per a preguntar per la sensibilitat per part del consistori davant els horts de plaques fotovoltaiques. Sempre s’ha deixat clar que l’Ajuntament és sensible a la utilització d’energies renovables, això sí, de forma regulada i consensuada amb tota la corporació municipal i amb el vistiplau dels veïns i veïnes de Vilafamés. Així mateix, recordar que l’alcalde sempre ha deixat clar que la zona de ‘el plà de Vilafamés’ té un gran impacte visual per al municipi i sempre tindran oposició tant per part de l’Ajuntament com per la societat de Vilafamés, formada pels seus veïns i veïnes.

– Finalment, Ibáñez vol aclarir i reafirmar que en aquest tema, tan important per al municipi, “hem de ser partícips els tres partits polítics de la corporació municipal”. En aquest sentit anuncia que ja s’ha convocat a la corporació per a fer una reunió dilluns que ve. “Des de l’equip de govern no entrarem en provocacions que intenten confondre a la població i, d’alguna forma, també intenten dividir-nos”.