juego lucky jet
agropacifico.mx

L’Ajuntament de Vilafamés ha portat a terme la neteja de vegetació de diferents trams de llenços de muralles del conjunt històric i artístic del poble, amb un pressupost de 16.500 euros procedents de romanents. Es tracta d’11 trams de la muralla que envolten el Castell, el recinte medieval del Quartijo dels segles XI-XII i tot el perímetre de murs defensius, que es van ampliar successivament fins a les guerres carlistes del segle XIX.

Longi Gil, regidor de Cultura i Patrimoni, explica que “aquest sistema de neteja resulta molt pràctic, ja que estalvia el muntatge de bastides”. Gil afegeix que “les muralles necessiten treballs de manteniment, si volem conservar-les i evitar solsides”. El conjunt de muralles està declarat com a Bé d’Interés Cultural (BIC) per la Conselleria de Cultura i Patrimoni, per la qual cosa els treballs de neteja van acompanyats d’un seguiment arqueològic que té com a finalitat controlar l’estat de conservació.

La neteja de vegetació ha estat realitzada per un equip de treballs verticals, tècnics especialistes en escalada, que es pengen dels murs amb un sistema de cordes. Els turistes que han visitat Vilafamés les últimes setmanes han pogut gaudir de les imatges espectaculars dels escaladors desafiant la gravetat.