El cap de setmana del 22 al 24 de setembre, Vilafamés tornarà a viure uns dies de festa i tradició per venerar la festivitat de Sant Miquel de Veremes. Un mes després del final de les Festes Patronals, el veïnat gaudirà d’una programació festiva que retrà honors al patró del poble. Es tracta d’una de les dates més esperades al llarg de l’any, amb l’organització de l’associació Amics de l’Ermita de Sant Miquel. El divendres 22 s’obriran les portes de la Sala Batlle de l’Edifici Quatre Cantons per albergar l’exposició del concurs fotogràfic IX Paratge Descobert sobre el Paratge Natural Municipal Sant Miquel. L’horari de l’exposició serà dissabte 23 de 9.30h a 14h i de 15h a 17h i diumenge 24 de 10h a 14h.

El mateix divendres es durà a terme la primera participació del Grup de Bombos i Tambors de l’Associació d’Amics de l’Ermita de Sant Miquel. A les 20.45h començarà la percussió amb una cercavila. Just després s’organitza un sopar popular al poliesportiu amb tombet de bou. En finalitzar, bingo popular i actuació del grup ‘Hechizo’. Pel que fa al dissabte, l’ermita de Sant Miquel estarà oberta de les 12.30h fins a les 19h per visitar el patró i fer-li ofrenes. De 10h a 13h, xiquets i xiquetes podran gaudir amb un parc infantil a la Plaça Germanes Mas patrocinat per la Diputació de Castelló. Per la vesprada s’ha preparat una excursió per a redescobrir els voltants de l’ermita de Sant Miquel i els paisatges del Mollet.

El diumenge és el gran dia de la festivitat de Sant Miquel. A les 9h comença la programació amb el tradicional esmorzar amb sardina de bota, pebrera, ou estrellat i tomata. La ració valdrà 3 euros. Veïns, veïnes i visitants arribaran a l’ermita, tal com es fa any rere any, fins que a les 14.30h es repartirà la paella monumental amb un preu de 6 euros per ració. A les 17h començarà l’acte final amb una missa en honor al patró de Vilafamés i la cloenda a càrrec del grup de bombos i tambors de l’Associació d’Amics de l’Ermita de Sant Miquel.

Sant Miquel de Veremes és una data esperada i celebrada a Vilafamés. Marca l’inici de la tardor i l’arribada de recollir la collita estival, més encara antigament quan la verema era l’activitat agrícola i econòmica principal del veïnat de Vilafamés.