sicted_vilafamesAl llarg del matí d’avui ha tingut lloc al Museu d’Art Contemporani “Vicente Aguilera Cerni” la presentació del projecte SICTED amb l’assistència del Secretari Autonòmic de Turisme i Comerç, Il·lm. Sr. En Daniel Marco.

El secretari autonòmic de Turisme i Comerç, Daniel Marco, ha ressaltat la importància de la participació de Vilafamés i la resta de municipis que conformen el producte “Ruta del Vi Les Useres-Vilafamés” en el projecte SICTED, ja que “la seua adhesió implica l’extensió del projecte a destins d’interior que estan articulant nous productes en la Comunitat Valenciana”.

En este sentit ha assegurat que este projecte “contribuïx a millorar l’excel·lència de la nostra oferta turística i l’índex de satisfacció del turista que ens visita, fomentant al mateix temps la repetició de la visita”.

Marco ha realitzat estes declaracions durant la inauguració de la jornada de presentació del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destins (SICTED) a Vilafamés, en la que ha estat acompanyat per l’alcalde i Diputat de Turisme d’Interior, José Pons; Dolores Guillamón, Presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló; i Joaquín Deusdat, President del Club de producte d’allotjament d’interior TEMPS.

En este context, el secretari autonòmic ha destacat la “importància de l’aeroport de Castelló per a captar turisme estranger en l’interior de la província, una zona que compta amb prop de 3.500 places en cases rurals, 8.000 pernoctacions registrades en 2013, i amb una àmplia oferta diversificada que posa en valor el patrimoni natural i cultural en el medi rural”, ha assenyalat.

Marco ha afirmat que “la província de Castelló ha aconseguit incrementar any rere any l’arribada de visitants internacionals, en 2013 van arribar 316.136, un 8% més que l’any anterior; una xifra que esperem millorar enguany amb la posada en marxa de l’aeroport”.

Així mateix, Daniel Marco ha assenyalat que l’interior de Castelló “compta amb el suport del Consell per a impulsar la seua oferta complementària que servisca d’atracció per a la nova onada de turistes que espera rebre la província”. Per al Secretari Autonòmic “és necessari treballar en l’estructuració de nous productes en les destinacions turístiques, com el gastronòmic o el de turisme actiu, per a satisfer les necessitats del turista actual, que sol buscar experiències en els seus viatges”.

Llançament del projecte SICTED a Vilafamés

Esta sessió informativa té com a objectiu captar a les primeres empreses i entitats turístiques interessades a participar en este projecte impulsat per la Secretària d’Estat de Turisme i que comporta una millora substancial del nivell de qualitat del conjunt de servicis que rep el turista durant la seua estada en un destí.

Per això, Daniel Marco ha animat els empresaris, tant d’allotjament, hostaleria, empreses de turisme actiu, oficines d’informació turística, cellers o comerços, a adherir-se al projecte de qualitat del SICTED.

Per al secretari autonòmic, “el llançament del Sistema Integral de qualitat Turística en Destinacions Turístiques (SICTED) en les comarques d’interior de Castelló és un exemple de cooperació interadministrativa a favor del turisme, i contribuirà a generar ofertes turístiques genuïnes, singulars i de qualitat que dirigirem tant turista nacional que ja visita nostres destins com a l’internacional que accedirà als destins de la província per via aèria en els pròxims mesos”.

Durant la presentació, ha reiterat “el compromís de la Generalitat per la qualitat com una estratègia clau per a la diferenciació i singularitat dels destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana”.

Així, ha explicat que l’objectiu principal del projecte és “oferir un nivell de qualitat homogeni en el conjunt de servicis que rep un turista en un destí, per a la qual cosa es requerix de la participació de tots els agents públics i privats de forma coordinada, aspecte que potencia el SICTED”.

En esta línia, Marco ha ressaltat que esta adhesió “permetrà que el sector públic i el privat treballen braç a braç per a reforçar el posicionament de l’interior de Castelló com una destinació turística de referència dins i fora d’Espanya, afegint a la diversitat de la seua oferta un plus, una garantia de qualitat en els servicis que s’oferixen al turista”.

Finalment, ha destacat que enguany “la Comunitat Valenciana passarà dels 11 destins adherits al SICTED en 2013 als prop de 25 a finals de 2014, cobrint ja totes les nostres principals destinacions turístiques en les tres províncies”.

There are no comments yet.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).