El duo de trompa i arpa, format per Cristian Palau i Valentina Casades, va commoure el públic que va assistir al concert “Vilafamés, a l’ombra del Castell”. Les interpretacions musicals es van intercalar amb explicacions de Casades, especialista en didàctica de la música, sobre les peces que anaven a interpretar, de manera que els espectadors van rebre una informació addicional que els va ajudar a gaudir de les melodies que escoltaven.

El duo de Palau i Casades, es va formar en 2016 a Weimar, i des d’aleshores han realitzat gires amb la Red de Conciertos de las Juventudes Musicales en diferents poblacions espanyoles. Cristian Palau va començar la formació musical a l’Escola de Música de Vilafamés i en l’actualitat forma part de l’Orquestra Filharmònica d’Estocolm (Suècia), després d’haver participat com a trompa solista en diferents orquestres europees, com la de Weimar o la d’Hamburg (Alemanya).

El regidor de Cultura, Longi Gil, va declarar que: “hem volgut portar a músics d’ací que, com Cristian Palau i Valentina, han actuat en els millors auditoris d’Europa i encara no havíem tingut l’oportunitat d’escoltar-los ací a Vilafamés”. El repertori que van oferir constava de cinc peces, dues de les quals han estat arranjades per a arpa i trompa pels mateixos intèrprets, ja que, segons va afirmar Valentina Casades, el repertori original per a aquests dos instruments és molt limitat. Per a finalitzar el cicle musical “A l’ombra del Castell”, el pròxim, dissabte 21, a la plaça de la Sang, comptarà amb l’actuació de la Coral de Vilafamés, dirigida per David Martínez i acompanyada al piano per Lluís Forés.