-La primera edició d’aquest festival tindrà lloc entre el 27 de juny i el 2 de juliol amb projeccions diàries gratuïtes

-El certamen comptarà amb una Secció Provincial a concurs i premiarà també el millor curtmetratge en valencià


L’Ajuntament de Vilafamés posa en marxa un nou al·licient cultural per a la província de Castelló. Es tracta del FIV VILAFAMÉS, Festival Internacional de Cine de Vilafamés, que durant una setmana projectarà, de manera gratuïta, alguns dels millors curtmetratges internacionals del moment.

El Festival, que es desenvoluparà entre el 27 de juny i el 2 de juliol, serà un meravellós aparador per a obrir Vilafamés al món audiovisual; sense oblidar als creadors de la província de Castelló que disposaran d’una Secció Provincial on compartir les seues creacions, demostrant així el suport del consistori al talent provincial. S’inclou també en el palmarès un Premi al Millor Curtmetratge en Valencià. L’Ajuntament aposta així, una vegada més, per una promoció turística i cultural de qualitat per a donar a conéixer el municipi dins i fora de les fronteres provincials.

Ressaltar que la presentació oficial del Festival tindrà lloc el dissabte 12 de febrer a les 19.00 hores a la sala Quatre Cantons de Vilafamés. L’acte comptarà amb la projecció del curtmetratge “Como Cualquier Otro” del director Sergi González, reconegut recentment amb el Colón de Plata al Mejor Cortometraje Nacional en el Festival de Cine Iberoamericano de Huelva. Després de la projecció es realitzarà un xicotet col·loqui amb el propi director.

El FIV Vilafamés és finançat pel Fons de Cooperació Municipal per a Municipis Turístics i diverses entitats privades.

– Presentació de projectes

El termini de recepció de treballs s’obrirà el pròxim 15 de febrer i romandrà obert fins al 31 de maig. Les inscripcions es podran realitzar de manera gratuïta mitjançant les plataformes Movibeta, Festhome i Clickforfestivals, permetent la inscripció de treballs de tot el món, sempre que disposen de subtítols en castellà o valencià.

La duració màxima per als treballs que participen serà de 15 minuts, títols de crèdit inclosos, i hauran d’estar rodats en una data posterior a l’1 de gener de 2021.