Vilafamés remodelarà la plaça de la Font i el tram de l’Avinguda Joan Barceló que dona accés a la mateixa. Les obres contemplen la substitució de l’actual paviment per un empedrat amb colors similars als existents als carrers La Font i Paseo, segons explica el projecte. Els treballs han estat adjudicats a Latra 2000, a través d’un concurs obert i tindran un cost de 150.000 euros.

El regidor d’Urbanisme, Sergi Trilles, ha explicat que aquesta actuació “era necessària per dotar aquest espai urbà d’unes condicions urbanístiques que estiguen d’acord amb l’entorn en el que s’ubica”. En aquest sentit, s’ha de dir que la plaça La Font està situada al centre del nucli urbà i és l’espai públic obert a través del qual s’accedeix al conjunt històric de la població, que va ser declarat Bé d’Interès Cultural (BIC) l’any 2005.

En el projecte aprovat s’ha tingut en compte les necessitats de funcionalitat d’aquest espai en el que durant l’any se celebren diferents activitats com són Sant Antoni, les festes de Sant Miquel, els actes taurins o la col·locació de envelats per a les Jornades Gastronòmiques o la Fira de Nadal. Per aquest motiu, se crearà un espai de pavimentació continua sense voreres i tampoc s’instal·larà equipament que s’haja de desmuntar i muntar.

Al mateix temps, les obres suposaran la conservació, restauració i manteniment de la Font, inclosa en el Catàleg de Béns i Espais Protegits del terme de Vilafamés, i l’estudi del passadís subterrani adjacent que porta al seu naixement.