Vora 100 persones van omplir la sala d’actes de l’Associació Cultural La Roca per a escoltar Laia Cañes, l’atleta de la Vilavella que va conquistar la medalla de plata en el mundial de trail que es va celebrar el passat mes de maig a la província de Castelló. La corredora de trail va oferir una xarrada on va relatar la seua experiència de com afrontar una prova d’aquesta envergadura davant un públic molt interessat en les seues explicacions i amant de les proves de muntanya, en un acte que ha comptat amb la col·laboració de Club Muntanya Vilafamés i que està emmarcat dins de la Setmana Cultural.

Acompanyada de la presidenta del Club, Sandra Cervera, i de la vicepresidenta, l’atleta Laia Cañes va explicar que va tindre “que canviar l’estil de vida per a poder afrontar aquesta cursa”, fet que va afectar, no només a la seua alimentació i a la seua forma d’entrenar, ja que en moltes ocasions havia de realitzar dos sessions d’entrenament durant un dia, sinó que també va tindre que deixar-se la feina. L’atleta va assenyalar que abans d’afrontar el repte, va contactar amb el seu entrenador, Nacho Martínez, i van fer proves d’esforç i molts exercicis de força per a poder saber amb quines cartes jugaven.

 

La Setmana Cultural continua demà amb una visita guiada a l’antic camp d’aviació i una audició dels alumnes del curs de guitarra Manuel Babiloni.