juego lucky jet
agropacifico.mx

Després de molts anys sense assignació fixa, la Conselleria de Cultura destinarà una subvenció de 60.000 euros anuals al Museu d’Art Contemporani “Vicente Aguilera Cerni” de Vilafamés (MACVAC). Amb aquest motiu, la directora general de Cultura, Carmen Amoraga, ha visitat les dependències i infraestructures del Museu i s’ha reunit amb membres de la corporació municipal per a repassar les diferents inversions en l’ampli patrimoni històric i artístic de la població. Amoraga va estar acompanyada per la directora del Museu, Rosalia Torrent, per l’alcalde, Abel Ibáñez, i pel regidor de Cultura i Patrimoni, Longi Gil.

Torrent va explicar les 29 sales del Museu i va mostrar a la directora general les diferents estances que utilitza la institució museística, a més del Palau del Batle, l’antiga Casa Abadia, el Centre Internacional de Documentació Artística i el magatzem d’obres d’art. Durant la visita, Amoraga ha declarat que el de Vilafamés “és un museu d’art contemporani de referència en l’àmbit espanyol i té el nostre suport perquè cada vegada siguen més els visitants que s’hi acosten a conèixer la col·lecció”.

Després de la visita a la pinacoteca contemporània, la directora general s’ha reunit a l’Ajuntament amb els representants municipals, on han repassat les diferents intervencions realitzades en cadascun dels elements patrimonials, en les pintures rupestres del Castell, en el poblat ibèric dels Estrets, en la reparació i neteja de muralles, en la senyalització de monuments, en l’habilitació i condicionament de l’edifici de Quatre Cantons. El regidor de Cultura, Longi Gil, ha manifestat que “una gran part de les inversions en patrimoni són finançades per subvencions procedents de la Diputació, la Generalitat o els fons FEDER de la Unió Europea, tal com vam anunciar al principi del mandat”.

Finalment, Gil va explicar Amoraga, el projecte del Centre d’Interpretació Arqueològica ‘Vilafamés 100 mil anys’, situat en la casa Matutano i que pròximament eixirà a licitació. El centre d’interpretació explicarà la història de l’evolució humana des del Paleolític fins a l’Imperi Romà, posant com a exemples només les troballes arqueològiques del terme de Vilafamés.