L’Associació Cultural La Roca ha presentat el nou director de la banda, Isaac González Ferriol, en el concert que es va celebrar amb motiu de la festa de Sant Isidre i que organitza, cada any, la Caixa Rural de Vilafamés. El mestre González Ferriol ha estudiat trompeta, piano i direcció al Conservatori Superior de València i posteriorment ha passat per nombroses orquestres d’Espanya i d’Europa.

Ara, el músic aportarà els seus coneixements i la seua professionalitat a La Lira, una banda de músics joves que van donar mostra de la seua preparació en un concert, el qual va suposar un novetat en quant al repertori que es va poder escoltar. La banda va interpretar dos pasdobles, a més de peces de P. Grainger, J. Van der Roost, M. Comphouse i C. Nardis.

També dins dels actes organitzats amb motiu de Sant Isidre es troba l’exposició “Julio Salvatierra regresa a Vilafamés”, que es podrà visitar fins el diumenge 20 de maig. Aquesta iniciativa, en la que col·labora la Fundación de Cooperativas de Castellón (Funcoopcas) suposa la tornada de l’obra de Salvatierra a la localitat, després de que l’artista fora un dels fundadors, amb Vicente Aguilera Cerní, del Museu de Vilafamés. La mostra es compon de pintures de format mitja i xicotet, on destaquen els insectes com a principals protagonistes, encara que ressalten diversos autorretrats en els quals es pot observar la forta personalitat de l’autor, que va morir ara fa deu anys.

El acte que va posar punt i final a la festa de Sant Isidre és el concert de la rondalla clàssica l’Ullastrar, que dirigeix Tomàs Fabregat. L’agrupació va oferir un interessant repertori, en el qual s’ha de destacar el pasdoble adaptat per a rondalla, “Sidret”, obra del músic vilafamesí Manuel Bernat. Esta composició està dedicada al jove percussionista Isidro Andreu, que també va participar en la interpretació, acompanyant amb el xilòfon. El grup també va interpretar peces de J. Guerrero, Mozart, Strauss, Los Cabales, J. Rodrigo i Albéniz.