– La gran assistència de públic i la qualitat dels projectes presentats i projectats han marcat el rumb de la primera edició del Festival

Del 27 de juny al 2 de juliol Vilafamés s’ha convertit en l’epicentre del cinema nacional i internacional gràcies a la primera edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Vilafamés, FIV Vilafamés.

Ahir a la nit, després d’una intensa setmana de projeccions per a públic general, va tindre lloc l’acte de lliurament de premis i l’emissió dels audiovisuals guanyadors. Un esdeveniment que va comptar amb gran assistència de públic i va servir com a colofó per a la primera edició del Festival. Durant aquests dies, els aficionats al cinema han pogut gaudir de curtmetratges de primer nivell amb actors protagonistes amb una gran trajectòria a la seua esquena com Eva Isanta, Elena Furiase, Jordi Sánchez o Jon Plazaola.

Així les coses, el jurat professional ha sigut l’encarregat de decidir el premi a Millor Curtmetratge, a Millor Curt Provincial, a Millor Curt en Valencià, a Millor Actriu i a Millor Actor.

‘Espinas’ d’Iván Sáinz-Pardo ha obtingut el guardó a Millor Curtmetratge. El director vallisolità, establit actualment a Berlín, no ha pogut assistir a la gala, motiu pel qual va agrair el guardó a través d’un vídeo. En el seu lloc, el premi va ser recollit per la directora de producció del curtmetratge, Sofia Jordán. Aitana Sánchez-Gijón, actriu principal del curt, ha sigut guardonada com a Millor Actriu pel seu treball en aquest projecte, on comparteix cartell amb José Sacristán. L’actriu també ha agraït el premi mitjançant un vídeo, ja que no ha pogut assistir a l’esdeveniment.

Per part seua, el premi a millor actor ha sigut per a Iván Vigara pel seu paper en ‘Cristiano’ d’Adán Pichardo. Quant al guardó a Millor Curt Provincial aquest ha sigut per a ‘Oddity’ d’Anna Juesas i Germán Chazarra; i el de Millor Curt en Valencià per a ‘El bosc de la quimera’ de Roberto Antonio Fernández.

Així mateix, a través de les votacions del públic assistent als cinc dies de projeccions, s’ha donat a conéixer el premi del Públic, per a ‘Mañana volveré’ d’Hugo de la Riva.

El FIV Vilafamés s’ha convertit ja en un referent cinematogràfic i cultural a la província de Castelló. El festival ha comptat en la seua primera edició amb 966 projectes presentats de 36 països i 48 curtmetratges projectats i una selecció final on el gran nivell i professionalitat d’actors i directors ha posat difícil l’elecció del jurat. A més, l’acollida per part del públic ha sigut excepcional, ja que cada jornada ha sigut presenciada per més de 150 persones, la qual cosa suposa prop del 10% de la població de Vilafamés.