El passat cap de setmana, el complex poliesportiu L’Estepar de Vilafamés va ser la seu de la XII Jornada de Treball amb Torn de Castelló. L’alcalde de Vilafamés, Abel Ibáñez, va destacar en la seua intervenció el suport de Vilafamés al poble d’Ucraïna i la condemna de la guerra per part de Rússia. Així mateix va voler “agrair a Atorcas tot el treball i esforç realitzat per a organitzar les jornades”.

Artistes nacionals de primer nivell es van anar succeint amb diverses demostracions artístiques. El turolensc Pedro Clavero, l’asturià Samuel Blanco, el barceloní Roger Pascual, l’alacantí Ximo Iborra i l’artista local Carlos Nebot van demostrar la seua vàlua; i Olivia Bardoll va realitzar un pirogravat sobre fusta.

El VII concurs de peces tornejades, un dels plats forts de l’esdeveniment, va ser un homenatge a Miguel López. Els guanyadors van ser, de primer a tercer, Jesús Collazos de Madrid, Enric Cornudella de Barcelona i Toni Valdés de Barcelona.

“L’esdeveniment ha estat bé. Estem contents amb com ha anat tot. Sobretot veient que, fins fa poc, ni tan sols sabíem si es podria realitzar o no a causa de la pandèmia” afirma Sergio Gasulla organitzador de la Jornada qui afig que “hem comptat amb demostracions i participants amb molt de nivell però hem notat la baixada d’assistència a causa del Covid i el temps plujós que tampoc va acompanyar”. Així mateix, Gasulla agraeix la col·laboració i suport brindats per l’Ajuntament de Vilafamés per a realitzar les jornades. Ara, una vegada finalitzada XII Jornada de Treball amb Torn de Vilafamés ja només queda començar a pensar en la pròxima edició.