La gastronomia i la música han sigut eix central d’una programació dirigida, principalment, als més joves, avui dilluns. Centenars de persones i penyes s’han concentrat a la plaça Germanes Mas, a les dos del migdia per a participar de la festa de la joventut. El primer punt del programa ha sigut el dinar, que com ja és tradicional és una ‘pollastrada’. Una vegada el deler de menjar ha sigut bloquejat, la música del grup Sarao Rumba ha amenitzat les tertúlies i ha animat a ballar a molts dels presents.

La música no ha parat i ha sigut la discomòbil The End, qui ha animat la vesprada, amb festa de l’escuma inclosa, i el brindis monumental. Més tard, i quasi sense descans, el sopar de pa i porta ha reunit a més de 400 persones a la plaça de la Tanca, en un dels actes que s’ha convertit en un clàssic de les festes patronals. Famílies senceres, penyes i grups d’amics no han faltat a l’esdeveniment gastronòmic que ha tingut l’al·licient del concurs de postres, un repte culinari en el qual han participat desenes de veïnes i veïns i en el qual s’han degustat diferents receptes.

Però la jornada també ha tingut temps per a altre tipus d’activitats com el Tir de colom, que s’ha celebrat al camp de tir de l’Alcora “Salvador Bartoll” i que ha sigut organitzat per la societat de caçadors San Humberto de Vilafamés. Altra de les activitats realitzades ha sigut la visita al campanar de l’església de l’Assumpció, organitzat pels Amics de l’Ermita de Sant Miquel i que ha traslladat als visitants al segle XVI, quan va ser construïda.

Avançada la nit, ha tingut lloc la celebració del correfocs, que enguany ha recorregut els carrers habituals, però en sentit contrari. Els Dimonis de la Plana han delectat els aficionats a la pólvora i als esdeveniments pirotècnics. Com a cloenda de la nit ha tingut lloc l’espectacle “Frecuencia Musical”, un recorregut artístic i visual per les cançons que més han sonat a la ràdio durant els darrers temps.

L’espectacle ha tingut un ritme àgil, que juntament amb la destresa i tècnica del ballet i les veus dels cantants van fer vibrar al públic present. Un equip de 25 persones va fer possible una representació de 120 minuts amb una gran vitalitat i força.