El Museu d’Art Contemporani Vicent Aguilera Cerni (MACVAC) de Vilafamés ha presentat este matí la seua ‘mascota’, una nova imatge gràfica, que amplia els elements de la identitat gràfica de la pinacoteca. El nou símbol, dissenyat per Juan Pareja Sánchez, s’ha desenvolupat a partir de les lletres que composen l’actual logotip. Des d’eixe punt de partida, i segons explica l’autor, “s’ha creat una ‘mascota’ que s’humanitza i es pot animar”. El resultat és un disseny versàtil, àgil i colorista, que admet tindre diferents colors, volums i moviments, assegura Pareja.

L’objectiu dels responsables del Museu de Vilafamés és que esta imatge s’aplique a partir d’ara a diversos productes del marxandatge com poden ser samarretes, gorres, tasses, llapis, etc., a més de ser protagonista dels missatges que s’inclouran a les xarxes socials del Museu per a donar a conèixer les activitats previstes.

De moment, la mascota no té nom i des de la Junta Rectora del Museu de Vilafamés, s’ha decidit obrir des d’avui mateix un concurs a les xarxes socials del MACVAC amb l’objectiu de que qualsevol persona puga participar o deixar la seua suggerència per donar nom a la nova imatge. Els interessats en participar només tenen que deixar la seua proposta de nom a l’entrada penjada a les xarxes socials que fa referència a la nova mascota i si resulta elegida tindrà com a premi un passe VIP per a poder visitar el MACVAC de per vida

L’autor de la imatge, Juan Pareja, és llicenciat en Belles Arts i graduat en disseny gràfic, i actualment és conservador al mateix Museu de Vilafamés. Té una llarga trajectòria professional com a dissenyador, il·lustrador, docent i pintor. Ha participat en nombroses publicacions com il·lustrador, ha publicat articles en revistes especialitzades i ha obtingut guardons en importants en concursos de disseny gràfic, cartells i pintura. Com a pintor ha presentat obra en exposicions individuals i col·lectives.