Els dos grups municipals de govern de l’Ajuntament de Vilafamés han aprovat una moció d’adhesió a les reivindicacions de la Coordinadora Estatal por la Defensa del Sistema Público de Pensiones en la qual reivindiquen unes pensions suficients per a mantindre i reforçar la cohesió i la protecció social.

El regidor de Benestar Social i Igualtat, Longi Gil, defensant la moció va explicar que “s’han hagut d’escoltar arguments que presenten una suposada inviabilitat del sistema de pensions”. “No obstant això, explica Gil, “aquestes tesis es poden corregir amb polítiques que no han de ser precisament d’austeritat, amb l’objectiu de garantir un sistema públic de pensions que afavorisca la cohesió social i respecte els drets construïts al llarg de la vida laboral”.

La moció, votada favorablement pel grup Socialista i per Triem Vilafamés-Compromís, conclou que “s’han de garantir pensions suficients que mantinguen el poder adquisitiu dels jubilats i jubilades, per la qual cosa, s’ha de reemplaçar la fórmula actual de revaloració, que es limita a un increment del 0,25 % anual”. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Vilafamés traslladarà al Govern i als diferents grups parlamentaris, la necessitat de recuperar els mecanismes del sistema públic de pensions a través del diàleg social dins del Pacte de Toledo