– El festival irromp amb força i rep treballs de 36 països

– Un total de 48 curts formen part de la Secció Oficial que es projectarà diàriament entre el 27 de juny i el 2 de juliol

El recentment creat Festival Internacional de Cinema de Vilafamés (FIV) ha aterrat dempeus i amb una acceptació que ha superat totes les previsions realitzades des de l’organització. I és que en la seua primera edició ha rebut la barbaritat de 966 curtmetratges de 36 països, la qual cosa ha dificultat de manera excepcional la selecció de les obres que es projectaran durant la celebració de l’esdeveniment.

En total han sigut 48 els treballs triats, cinc dels quals opten al Premi al Millor Curtmetratge Provincial. Espanya, evidentment, ha sigut el país del qual s’han rebut més treballs, encara que en la Secció Oficial podran veure’s curtmetratges de França, l’Argentina, Suècia, Israel i Palestina. Entre els seleccionats nacionals destaca l’àmplia participació d’actors de reconegut prestigi, com ara José Sacristán, Aitana Sánchez Gijón, Kira Miró, Karra Elejalde, Luisa Gavasa, Jordi Sánchez, Paco Tous i Nacho Guerrero.

Al llarg de la setmana es podran veure també els nous curtmetratges de Juan Manuel Montilla “El Langui” i Javier Fesser, director del premiadíssim llargmetratge “Campions”, entre molts altres treballs. Les projeccions de la Secció Oficial a concurs tindran lloc entre el 27 de juny i l’1 de juliol. El dissabte 2 de juliol tindrà lloc la Gala de lliurament de premis i la projecció dels curtmetratges guardonats en la Plaça de la Font.