juego lucky jet
agropacifico.mx

– Avui s’emetran 6 nous curtmetratges a partir de les 22h

El Festival de Cinema Internacional de Vilafamés (FIV) va celebrar ahir a la nit la seua jornada inaugural. Prop de 150 persones van ocupar els seients col·locats a la Plaça la Font per gaudir de 7 curtmetratges. Aquesta tercera edició del certamen fílmic projectarà públicament 33 pel·lícules al llarg d’aquesta setmana, les quals formen part de la Secció Oficial del FIV. Així, aquesta nit s’emetran 6 nous curtmetratges a partir de les 22h. Es tracta de l’edició més igualitària de totes: un 40% dels treballs seleccionats estan dirigits per dones.

La jornada inaugural va estar marcada per la varietat de curts projectats. ‘Sofia’, obra castellonenca d’Ibán Asensio, va encetar el certamen amb la presència del mateix director en la projecció, qui va oferir un xicotet discurs davant del centenar d’assistents. Tot seguit, el públic va experimentar l’humor, la tensió, la por o la denuncia contra la violència masclista. Amb cares conegudes com a Miriam Díaz-Aroca, protagonista absoluta del FIV 2024 amb el premi Magnanimvs, atorgat a l’actriu i presentadora de televisió per la carrera, trajectòria i llegat artístic per al cinema i la cultura espanyola. L’actriu assistirà el dissabte 29 a la gala de cloenda de la tercera edició del FIV, que es celebrarà a la Plaça la Font a les 22.30h

Els 33 curtmetratges de la secció oficial competeixen en diferents categories: Millor Curtmetratge, Millor Curtmetratge Provincial, Millor Actriu i Millor Actor, així com el premi del Públic que emetrà el seu veredicte al llarg de tota la setmana a Vilafamés. Com a novetat, enguany s’entregarà el Premi Contra la Violència Masclista, creat per mediació de la regidoria d’Igualtat del municipi.

– Consolidació internacional

Per tercer any consecutiu s’ha batut el rècord de films rebuts: enguany han sigut 1170 per a una selecció de 33 candidates a emportar-se la glòria en les diferents categories que es premien. Un total de 430 minuts de projeccions. La gala de premis se celebrarà el dissabte 29 a les 22.30h en la mateixa Plaça la Font, espai cèntric clau en les festivitats del municipi. Entre els curtmetratges seleccionats es troben 3 pel·lícules internacionals i 4 provincials.