El carrer Sant Ramon s’ha emportat per segon any consecutiu el primer premi del concurs “Engalana el teu carrer” de les festes de Vilafamés amb la transformació de la plaça en una fortificació medieval i en la qual els veïns també han participat fusionant-se amb la temàtica de la decoració. Un treball que ha valorat el jurat que s’ha fixat en l’originalitat, la qualitat artística i el disseny de les ornamentacions que han presentat els veïns i veïnes de la localitat.

El segon i tercer premi han anat a parar al carrer Ravalet i carrer del Pilar, respectivament. El primer ha apostat per una temàtica reivindicativa, fent referència a la invasió de plàstic que hi ha a la mar i el segon per un disseny més primaveral. Els guardonats han sigut reconeguts amb els premis, així el primer classificat va ser premiat amb 300 euros, el segon amb 150 i el tercer amb 50. La regidora de Festes, Isabel Nebot, ha volgut agrair als veïns “la participació en aquesta iniciativa, al temps que ha destacat la variada proposta i la qualitat de les ornamentacions”.

D’altra banda, el dia ha tingut una forta presència de les activitats taurines on ha destacat la quarta jornada del concurs de ramaderies, en la qual s’ha estrenat a Vilafamés el ramat dels Germans Monferrer de Formiche Alto (Terol) i que han demostrat la seua vàlua. A més, un dels atractius que sempre afavoreix la presència de centenars d’aficionats al món del bou d’altres localitats és la desencaixonada del bou feréstec. Avui li toca a ‘Sofocado’ de la ramaderia de Sergio Centelles, la qual tindrà lloc al final de la vesprada. La programació taurina finalitzarà amb l’embolada de ‘Sofocado’ per la nit.

Els xiquets també tindran durant la vesprada el seu espai a la plaça Ferrer Forns. Allí ‘Toc de Fusta’ instal·larà el seu ‘atelier’, una fusteria peculiar on les màquines semblen treballar soles. És el refugi d’un nàufrag llunàtic, capficat amb el joc i la seua solitud, que dóna al públic la possibilitat de descobrir, jugar i fer funcionar els enginys. Aquesta instal·lació interactiva farà gaudir als més menuts.

El punt i final a la jornada l’ha posat l’actuació de l’orquestra Welcome Band, una banda de 12 integrants que sorprendrà la públic per la seua força i la seua aposta musical.