Vilafamés ha celebrat amb solemnitat i devoció la processó del Sant Enterrament de Divendres Sant. Centenars de persones han participat d’un acte molt arrelat a la societat vilafamesina, ple de fe i sentiment. Eren les deu de la nit quan el seguici va eixir de l’esglèsia de l’Assumpció.

Encapçalada pel Grup de tambors i bombos de l’Associació d’Amics de l’Ermita de Sant Miquel, la processó va iniciar el seu recorregut per l’itinerari habitual amb el so de la percussió, amb una formació en la que destaca la participació de la Confraria del Crist de la Sang, amb la imatge del Sant Sepulcre. Davant, un grup de xiquets i xiquetes van portar tres peanyes amb imatges de passatges de la passió i crucifixió de Crist i el Sant Sepulcre.

 

Amb la mateixa solemnitat, va tindre lloc pel matí el Via Crucis, que reviu els passos de Jesucrist des que va ser detingut fins la seua mort a la creu. Desenes de persones van participar d’un acte amb un marcat simbolisme que es va iniciar a l’esglèsia de l’Assumpció i va finalitzar a l’esglèsia de la Sang, i que va comptar, també, amb la participació de la Confraria del Crist de la Sang i el grup de tambors i bombos de Sant Miquel.

Un altre dels actes centrals d’aquestes celebracions de Setmana Santa va ser la processó del Dijous Sant, en la que un dels atractius per als fidels que van acudir a veure-la va ser la participació del grup de romans de Vila-real. Al finalitzar va tindre lloc la trencada de l’hora.

Les activitats religioses de la Setmana Santa es tancaran demà, Diumenge de Resurrecció amb la celebració de la processó del Encontre.