L’Ajuntament de Vilafamés davant els incidents ocorreguts durant el concert de la banda de música del dia 13 d’agost, vol manifestar les següents consideracions:

  1. La tradicional “Serenata al bou” que va ser interrompuda per un grupuscle d’animalistes, en l’actualitat i des de fa bastants anys, es limita únicament a un concert que interpreta la banda de música La Lira de Vilafamés. Com és obvi, el concert no és un acte de maltractament animal.

  1. La peça de carn que està present durant el concert és un símbol del bou que antigament es sacrificava per a ser consumit com a aliment, una carn oberta en canal que actualment es compra a una carnisseria per a formar part de l’escenografia de l’acte i no correspon a cap animal lidiat a Vilafamés.

  1. Lamentem profundament que un grup tan desinformat interrompera el concert més important i més esperat pel públic. Una activitat cultural que tants esforços costa a l’associació cultural La Roca, a l’Ajuntament i al poble de Vilafamés.

  1. Valorem molt positivament l’actitud del director, José A. Rebollar, de la presentadora, Carmen Andrada, i dels components de la banda que continuaren amb el concert, amb la normalitat que permetia la situació, malgrat els crits i avalots dels manifestants.

El concert que van intentar boicotejar el grup animalista, pretenia commemorar el 135 aniversari de la banda La Lira amb un homenatge als directors que la formació musical ha tingut al llarg de la història. Entre les peces que va interpretar la banda trobem obres de José Gargori, Joaquín Sanchís, Emili Mallol, J. A. Rebollar i Eduardo Nogueroles, autor de ‘Beni-Hamez’, una suite per a banda dedicada a Vilafamés l’any 2007. Malgrat les circumstàncies adverses que van provocar els avalotadors, el públic es van emocionar quan van escoltar la peça ‘Tradicions’, de Manuel Bernat, músic i compositor de Vilafamés, inspirada en la tradició musical vilafamesina que recull melodies de la ‘jota de quintos’, ‘O Vere’, ‘els gojos’ o ‘el ball de l’anguila’ , entre altres. Per acabar, es va produir un altre moment emotiu amb el pasdoble “El tio Tomàs”, dedicat al Tomàs Torlà, un músic històric de la banda de Vilafamés que encara continua acudint als assajos i tots els actes de la banda. En definitiva, lamentem que un acte cultural de gran calat per al nostre poble haja estat tan absurdament alterat per un petit grup d’incívics desinformats.