L’exposició “Lágrimas en los ojos de los ​peces” de Rosanna​ Zaera​ en el Museu d’Art Contemporani de Vilafamés i el taller de monotips de Clàudia Trilles han format part de les activitats programades en les II Jornades de les Dones. Tota una sèrie d’actes lúdics i creatius, amb debat i reflexió, a voltant del paper de les dones en el món actual.

La relació de les dones amb la terra ha estat el tema de la tertúlia per a commemorar el dia internacional de les dones. Han intervingut en la taula Anna Portal com a coordinadora i​ Embarka Hamoudi​ que ens ha parlat dels problemes de les dones sahrauís en períodes de guerra i de pau pels quals ha passat el seu poble. Begonya Antequera de l’hort del​ Manyano​ ha parlat de l’experiència del treball cooperatiu en el conreu de terres ermes per a dedicar-les a cultius ecològics. Finalment les jornades han acabat amb un taller de monotips, impartit per l’artista Clàudia Trilles, i la projecció de “​Con la pata quebrada”, un documental de Diego​ Galán​ que mostra com ha retratat el cine espanyol la dona​,​ a través de fragments de pel·lícules, des dels anys 30.

El recital de música i poesia ​i el “racó de les dones” de la Biblioteca van inaugurar​ les activitats. L’actriu i cantant Paulina​ Fariza​ i la intèrpret d’arpa celta Carme​ Ubach​ van representar​ un conjunt de fragments literaris amb el denominador comú d’una visió feminista de situacions ​vitals i ​quotidianes. Els textos pertanyen a diferents autores com ​Frida Kahlo, Montserrat ​Roig, Mercé Rodoreda i de la mateixa​ Paulina Fariza​​. ​A la​ Biblioteca​ Municipal s’ha presentat el “racó de les dones” amb un​a donac​ió ​ de llibres que van pertànyer a Èlia Serrano, professora i lluitadora feminista.